Zakynthos



En otroligt skön resa med över 30 grader och inte ett enda moln på himlen på hela veckan! Vi har badat, åkt vattenrutchbanor, ätit god mat, torkat oss med rosa toapapper, flutit på luftmadrasser, köpt en massa skräp och haft det riktigt, riktigt skönt!


På fredagen vaknade vi av något form av brölande larm, det lät som när kryssningsbåtarna tutar ungefär. Ett par helikoptrar sågs i luften och helt plötsligt small det som fan bakom husen. Det fortsatte smälla och smattra ett bra tag och flera helikoptrar susade över husen. Vi fick lite panik och letade på internet och tv'n efter vad det var som hände men fann inga svar. Det lät verkligen som vi var mitt i en krigszon men alla andra verkade ta det lugn och låg kvar runt poolen. Till slut fick vi veta att ön hade nån form av hyllningsdag och att det var fyrverkerier som lät. Helikoptrarna var på väg till andra sidan bergen där det brann kraftigt.
Riktigt läskigt var det och det är inte många gånger jag längtat så mycket hem som då!

Hört på resan:

Casper: Morfar, ska du duscha i vår dusch sen?
Morfar: Nä, det behöver jag inte göra.
Casper: Jo, men du är ju så smutsig där ( pekar på morfars håriga bröst )

Casper: Mina skor heter foppatofflor, vad heter dina?
Danne: Flipflops
Casper: Det heter min kompis på dagis också.
Danne: Heter hon flipflops?
Casper: Mm, Filippa

Kissnödig Casper i vår lägenhet som var identisk med hans: Moster!! Har ni en toalett här eller?!


Hemma!

Efter en fantastisk vecka i Grekland med underbart väder, god mat och en massa bad är vi äntligen hemma igen. Borta bra men hemma bäst stämmer verkligen! Nu ska vi landa lite, ta en lång dusch och krypa ner i vår egen säng. Imorrn kommer en massa bilder från vår vecka!

Regnspegel


I skafferiet

Jag har alltid älskat förvaringen i köket. När jag bodde hemma följde jag alltid med mamma och handlade och när vi kom hem väntade det bästa av allt; uppackningen. Påläggen lades i små tupperware-burkar, mejeriförpackningarna ställdes i storleksordning och åt samma håll, kryddor radades upp, pasta sorterades efter form...

Bildkälla Bildkälla Bildkälla


Än idag är det jag som packar upp matkassarna. När man bygger sitt eget kök har man förmånen att själv välja hur man vill förvara sin mat. Jag ville verkligen ha ett drag-ut-skafferi i ett högskåp, tyvärr gick det inte att planera in så nu har vi skafferiet i två 80 cm lådskåp vilket också fungerar förvånansvärt bra.

I kylen förvarar vi buljongen i små märkta lådor i stället för dom färggranna förpackningarna man köper i affären. Smidigare och snyggare tycker vi =)

På önskelistan

Det är iofs fortfarande bara augusti och jultomten anländer inte förrän om 122 dagar. Men Filippa K's nyaste muggar Ink spripe och Splash fastnade jag verkligen för och läggs genast till på min önskelista! Hoppas tomten sett att jag varit snäll i alla fall större delen av året och köper på sig några stycken =)
Bildkälla

"Den ni söker är på semester och återkommer den..."


Till soffan

Eget kollage med bilder lånde från Hemtex

Semesterbestyr



I januari skrev jag på planeringstavlan på jobbet "23-30/8: GREKLAND!" och det kändes verkligen som en hel evighet innan det skulle bli dags. Nu är vi så snart där att jag nästan känner att jag vill vänta lite till. Jag tycker det är så skönt att ha en semester att se fram emot, nästan så att just längtan är halva nöjet.
Passen är uthämtade, pengar växlade och väskor lånade. Nu återstår packning. Tvättning. Våndan över vad som ska tas med, över att man får plats med för lite samtidigt som man är fullkomligt medveten om att man bara kommer använda hälften. Huset ska städas inför kusinens husvaktande. Selma och hennes pinaler ska packas ihop och köras iväg till snälla Eva och Putte som ska rå om henne i veckan.

Jag ska också tidsprogramera lite inlägg åt er här så ni slipper se samma inlägg hela veckan. Datorn låter vi vara hemma och försöker den här gången ta semester på riktigt. Jag är hemskt dålig på att vara ledig och kollade jobbmailen varenda dag under semstern. Men nu ska jag verkligen försöka.



Vinterlängtan

Bildkälla
Living and Rooms höst/vinter-katalog har precis släppts och var verkligen ingen besvikelse. Jag gillade speiellt NY-kudden på bilden överst till vänster och den färgsprakande tavlan. Om vill ha en egen visning hemma kan jag verkligen rekomendera dig att höra av dig till superduktiga Saga: [email protected]
Både i Living and Room och Stoff och Stil som jag fick i brevlådan idag innehåller massor av julpynt och nu längtar jag verkligen till vintern! Mysigt med snö och minusgrader, stövar och koftor, tända ljus, hockey och filmmörker utanför fönstret...

3 rok på 45 kvm

Jag antar att det finns fler än jag där ute som hemnet-knarkar. Dom dagarna jag inte tar mig en titt är extremt få men utbudet i vår medelstora stad är inte allt för stort så jag söker mig oftast vidare över hela landet. Favoriten är Stockholm och då helst Söder, Gamla Stan och Lärkstaden. Där finns en hel del unika bostäder, som den här! En trea på 45 kvm i ett eget litet gårdshus med uteplats, pool och ett litet loft. Nån som har fem miljoner över till låns??

Bildkälla

Tävlingen avslutad


Betongväggen i BB-huset

Jag är och har alltid varit en riktig BB nörd och följde slaviskt vartenda avsnitt den föregående säsongen. Kommer ni ihåg vardagsrummet i Big Brother-huset? Fantastiskt snyggt med en otroligt fin blandning av hårt och mjukt inrett av Jannika Hernelius. Dom råa betongväggarna och graffittin passar väldigt bra ihop med det mjuka i  heltäckningsmattan, rundade former och dom varma lite tjejiga färgerna.

Just betongväggen fastnade jag för och nu kan vem som helst köpa sig en betongvägg! Hos Mr Perswall kan du beställa en tapet efter måtten på just din vägg!

Stockholm

Helgen har vi som sagt spenderat i Stockholm. Medan löpgänget vilade upp sig för nattens bravader stack mamma, Christer och jag till Grönan.




Dagen till ära var det Sommarkrysset så vi hann skymta både Carola, Danny, The Poodles och Gry Forsell. På vägen till Grönan såg vi förresten både George Scott och Persbrandt!



Vi är inga karusellfantaster så vi nöjde oss med ett besök i Skrattkammaren där en massa böjda speglar var upphängda för att förvrida våra kroppar.



Mamma vann en liten chokladkaka =)





Kl 22.15 var det dags för start! Här står hela gänget uppradade och toktaggade!



Över 22 000 startade i årets upplaga av midnattsloppet. Vart man än tittade såg vi bara orangea tröjor så det var inte lätt att urskilja våra löpare.



Väl tillbaka på hotellet firades det med whiskey!


Loppförberedelser



Inför varje lopp Danne ska springa förbereder vi alltid med lasagne, så även ikväll. Imorgon kväll är det dags för midnattsloppet i Stockholm där tanken var att även jag skulle ställa upp, dock gåendes. Men mitt vandrarsällskap mamma har blivit lite småhängig så vi får nog nöja oss med att heja på.

Smygtitt; välkomstskylt



Jag håller på att göra en Välkommen-skylt till Dannes bror med familj. Det var länge sen jag pysslade med trä och börjar minnas hur roligt det är! Det är 5 förnamn och 3 efternamn i familjen så det var lite småkrångligt att få till det =) Nu ska det bara målas lite till, limmas och borras så anländer den till Bro snart!

Olja



Min snälla mamma stannade till hos oss på vägen hem från en shoppingdag i Uppsala. Med sig hade hon dessa söta små glasflaskor. Vips fylldes dom med olja och ettiketter skrevs. Perfekt om man inte vill ha flaskan från affären framme i köket!

Linda ♥ Paint

Trots att jag har Photoshop installerat på datorn skäms jag lite över att säga att jag bara öppnat det en handfull gånger. Jag vet att det är världens bästa redigeringsprogram och jag vet att jag borde sätta mig in i det men jag orkar inte! Jag har alltid älskat Paint och använder bara det för att skapa mina kollage och bildsammansättningar. Trots att jag som sagt vet att jag säkert hade kunnat få ut 1000 gånger snyggare bilder i Photoshop. Nån gång ska jag lära mig, hitta nån bra guide på nätet som jag sen stänger av efter 4 minuter för att sen försöka själv i stället.
Men jag älskar det enkla i Paint och jag kan sitta i timmar och pyssla, med meningslösa bollar som här ovan medan sambon spelar Zelda, det är harmoni för mig =)

Walk in



Så är den äntligen färdig! Nästan två dagar tog det att montera ner Expediten i skrubben på övervåningen, baxa ner alla delar, tömma Bestå-hyllorna i klädkammaren, bygga upp Expediten igen, vika och sortera om alla kläder samt skruva upp lite nytt på väggarna. Men nu är det fääärdigt! Och jag är så nöjd!!

Nu har vi en varsin 5x5 hylla och får mycket bättre plats med alla våra saker, faktum är att jag förstår faktiskt inte hur vi kunde dela på en innan, båda hyllorna är ju så gott som proppfulla! Dessutom har vi 10 st svarta lådor var på de två nedersta raderna för alla underkläder, strumpor, badkläder och väskor. PERFEKT!


Snyggare förvaring



Har just spenderat senaste timmen framför Diamond League med att skruva ihop sex st KASSETT som legat i en påse i klädkammaren ett par veckor. Och på tal om klädkammaren, imorgon är det dags för major transformation! Eller det var väl att ta i, men möbler på övervåningen ska i alla fall skruvas isär, transporteras ner för att återigen skrivas ihop. Roligare kan man väl inte ha på en lördag?! =)

Kryssboll på rea



Kunde inte motstå en gigantisk Kryssboll idag, hörnet på altanen behövde verkligen piggas upp och den här gjorde susen!
Ikväll blir det lyxgrillning med ett par skivor entrecôte vi fyndade i frysen och lite senare ska jag pyssla med lite flaskor i köket. Resultatet får ni se imorgon =)

En vanlig tisdag



Tisdagen är väl den tråkigaste dagen på veckan? Måndagarna på jobbet går alltid hur fort som helst, man är fylld med energi från helgen som varit och nästan allt är roligt. Men tisdagen... Helgen är långt bort, energin är som bortblåst och det är verkligen vardag. Tur att man kan pigga upp dom dagarna med god mat och lite roliga aktiviteter om kvällarna. Nu när sambon är "ledig" varje dag så är hemmet ( i alla fall än så länge ) välstädat och maten på G när jag kommer hem från jobbet. Och ikväll blir det bigarråer efter kvällens cykeltur =)



Vår nya grannvalp Milton kom ikväll glad i hågen ut med husses sko i munnen, husse var inte riktigt lika glad...

Spottar i köket

Som ni ser står julbelysningen fortfarande i vårt köksfönster... Men nu är det ju augusti och snart jul igen så varför anstränga sig? =)
Granskogen har i alla fall fått lite hjälp att lysa upp bortre köksdelen, samma fejkspottar som vi satte upp på uteplatsen. Dom lyser inte lika starkt som det ser ut på bilderna utan ger ett väldigt behagligt och mysigt sken.

Gullungen

..
Har ni sett grymmaste killen?!

RSS 2.0