Rött och vitt

Kvällen har spenderats med en liten glöggmugg, papper, snören och tejp. Nu är det bara snöflingorna som saknas så är julstämningen komplett!

Första advent och redan färdigpyntat

Herr Bomp plockade fram porslinstomte efter porslinstomte och till slut stod dom överallt; på varsin sida om tv'n, på varenda fönsterbräda, på tavelhyllan, i vardagrummet, i hallen, i köket, i klädkammaren... Lika fort han ställde fram dom, lika fort plockade jag bort dom och till slut enades vi om en tomte på tavellisten, en bakom gardinen i köket och två st uppe. Ingen är nöjd, men ingen heller vansinnigt missnöjd så det får duga.
Julgran blir det visst också. Jag har ingenting emot julgranar och tycker absolut att som ska finnas där på julafton. Men eftersom vi aldrig firar jul hemma känns det inte nödvändig, och eftersom vi inte har nån plats för den känns det direkt onödigt att pressa in en gran nånstans, bara för att... Men det finns faktiskt ett hörn i matrummet där granen inte skulle kännas alltför inklämd. Så så får det bli. Skitgubbe.... :)

Loppisvaser

Häromdagen toksprang jag igenom Erikhjälpen när jag hade 20 minuter över mellan två jobb. Eftersom dom bara har öppet ett par dagar i veckan gäller det att passa på. Jag fyndade bland annat dom här små vaserna för 10 kr st.
Dom har nu blivit pyntade med vad naturen här i norrland bjuder på så här års. Det gäller att passa på att plocka på sig nu innan snön kommer, det ryktas om ett par decimeber här imorgon. Pefekt till första advent =)

TavelpysselSmet lite tidigare från jobbet idag och pysslade ihop en tavla till en arbetskamrats barnbarns dop. Jag behöver verkligen få vara kreativ ibland för att rensa huvudet och må bra. Tror jag ska passa på att göra en till mig själv när jag ändå är i farten =)

Äh, vi kör igen!

Inte var väl livet lika roligt utan bloggen?! Mitt hjärta fylldes verkligen med så otroligt mycket värme när jag läste era fina kommentarer i mitt förra inlägg. Jag har träffat så många "vänner" och likasinnade i det här forumet så det är väldigt svårt att ge upp. Därför kör vi igen, eventuellt med lite mindre intensitet än förr, hellre kvalitet än kvantitet. Jag vill kunna stå för alla mina inlägg därför kommer det inte bli lika mycket skräp som innan. Det känns härligt att vara tillbaka, även om jag bara var borta i 6 dagar... =)

Väggen i matrummet har fått lite tavelramar, utan innehåll. Ramarna kommer från loppis och är sen målade med skoltavelfärg för en riktigt matt, kolsvart yta.

Nu är det bara en vecka kvar till det är dags att börja julpynta, aldrig är det så mycket färg i Bompenfamiljens hus som under dom 4 veckorna det röda intar vårt hem. Herr Bomp insisterar på dubbelt så mycket pynt som förra året, men vi lär bli två om den saken... Granens vara eller icke vara är också ett hett diskussionsämne. Jag har lite förslag på roliga alternativ till den traditionella julgranen men alla dissas innan meningen ens är färdigproducerad ur min mun. Tiden får utvisa hus det blir... =)

Hoppas ni alla har en fin söndag, nu ska jag kika in hos alla er och vad ni haft för er den här veckan!!

Paus

På senare tid har jag kunnat sitta i timtal och försöka luska ut något nytt att skriva om, men jag har helt tappat min blogginspiration... Och det går verkeligen inte att tvinga fram inspirationen, finns den inte så finns den inte.
I kväll har jag dammsugit och rensat kökslådorna och var på väg att blogga om mina risburkar. Men precis när jag laddat upp bilden kände jag att "Nääe! Det här ett riktigt krisinlägg, vem är egentligen intresserad av att se dina burkar med ris??!"

Jag vill inte tvinga fram inlägg, eller lägga ut något bara för att "nu är det två dar sen jag bloggade, paniiiik". En paus vore kanske på sin plats...? Kanske kommer inspirationen tillbaka till jul när det är dags att svepa in hemmet i julskruden. Vi får se. Jag kommer iaf sakna er och era fantastiska kommentarer som gör det här så himla roligt!

Tusen och åter tusen kramar till alla er som gång efter annan klickar sig in här, jag hoppas vi ses snart igen! Man vet ju aldrig hur jag är, bara av att säga det högt kanske gör att det släpper =)

Lev väl och ta hand om varandra!


IdolIgår blev det jobb hela dagen och halva natten, stack hemifrån 8.30 och återvände inför förrän 00.30. TV4 och Idolerna intog vår arena och vilket drag det var, över 6500 åskådare, i det närmaste proppfullt! Det är roligt att följa en direktsänd tv-produktion från så nära håll, en enorm tidsplanering med sekundsbaserat körschema där så otroligt många människor måste sköta sin lilla del för att allt ska klaffa. Kvällen var iaf mycket lyckad och jag tackar än en gång min lyckliga stjärna för mitt underbara jobb!

Det är sjukligt organiserat i skrubben

Visst är det skönt att ha ett litet skräputrymme där man kan gömma sånt som inte orkas tas reda på på en gång, pappkartonger är vi expeter på att ha liggande och skräpandes hur länge som helst. Men högen växer ju och det är verkligen inte roligt när man måste försöka ta sig in där och leta efter någonting.

Så för ett par veckor sen fick vi ett riktigt tokryck och slängde ut allt skit som samlats i skrubben under trappen. Jag har i ett par omgångar under det senaste året gjort just detta, men eftersom vi inte lagt ner nån krut på att verkligen skapa bra förvaring så har det efter ett par månader sett lika jävligt ut igen. Skrubben är bara ett par kvadratmeter stor så det är förvaring på höjden och väggarna som gäller.Precis innanför dörren har vi satt upp Ikeas skoförvaring på väggen, där förvaras plats- och papperspåsar, det är oftast det man sticker in handen för hämta eller lämna.

Den gamla byrån jag var otroligt lycklig över att få av mamma har målats kritvit och märkts upp med vad den innehåller. Dymon har fått arbeta hårt :)Batterierna sorteras efter storlek och en egen låda för det som ska till Återvinningen.

Även glödlamporna förvaras här inne, öppet i en låda. Eftersom vi har många lampor utan skärm så är det skönt att på en gång kunna se vilken glödlampa som är klar eller dimmad.
Även lamporna har en egen låda för sin sista vila innan dom åker iväg till returen.

SmygstartHar smygstartat julpyntet liiiite... En batteridriven jukstjärna från Ikea ( 19 spänn!! ) pryder fönsterbrädan i vardagsrummet och sprider lite vinterstämning i vår avsaknad av snö och minusgrader.

Lampan från häromdagen

Hyffsat snygg lampa med underbara kurvor för 25 spänn och lite färg.

Trerätters

Igår hade vi syster med sambo över på middag. Det bjöds på en liten plocktallrik till förrätt, baconlindad oxfilé med pommes duschesse, murkelsås, bea och champinjoner till varmrätt och en pannacotta med hallonsirap till efterrätt. Mycket god mat och ännu trevligare sällskap! Sen spelades det sällskapsspel halva natten där vi avslutade med Rappakalja och hälften av sällskapet låg dubbelvikta på golvet av skratt.
Idag ska jag pyssla färdigt med tavlorna och lampan jag visade häromdagen. Storslagna planer, vi får se om dom går att infrias.

Så fort jag får tid...... ska jag sätta tänderna i dom här godingarna! Extreme makeover är att vänta!

RSS 2.0