En ny stil?

Jag vet inte, håller jag på att byta stil? Förr älskade jag hårda och kalla färger, svart och vitt. Helt bara svart och vitt. Men jag har liksom glidit över till grått, lite trä och växter. Kanske är det för att det håller på att bli sommar?
Ute på altanen har jag byggt ihop en liten bänk av två gamla fläktskåp och en bräda jag hittade i garaget. Denna har utsmyckats med diverse vackra ting. Tanken var att provbygga ihop något för att se om det blev bra och sen be pappa snällt om lite hjälp att snickra ihop en egen bänk. Men jag tycker faktiskt att det blev bra så här, enkelt och återanvänt.Jag älskar dom gamla lådorna jag fått av pappa. Dom är verkligen supervackra med sin gamla, slitna charm.

Kotten

.
Sambons jobb drog över på tiden så middagsplanerna gick lite i stöpet. Jag har underhållit mig med lite mer pyssel på altanen så länge, planterat jordgubbar, persilja och lite mer lavendel. Dom här fina träkottarna fick också följa med hem, världssöta!

Lavendel


Det är otroligt vad vädret gör för ens humör, så fort solen tittar fram och termometern kryper över 15 grader börjar det klia i trädgårdspyntarfingrarna och längtan efter en kall öl och en solstol gör sig påmind. Det är svårt att hålla sig på kontoret längre än absolut nödvändigt.

Många och långa suktande blickar har kastats mot lavendelplantorna i diverse affärer och igår slog jag till när mamma och jag tog en tur till Bernös handelsträdgård. Den och diverse annat pynt har fått en alldeles egen plats på altanen där de kan avnjutas från alla sittplatser.


Planteringsdag

Härliga söndag! Sol och nästan 20 grader större delen av eftermiddagen. Detta lockade till att snygga till lite på uteplatserna. Vi har faktiskt lyckas hitta två "balkonglådor" som till och med jag gillar, för även om jag inte är nån fantast av blommor inne så tycker jag det hör till uteplasterna. Jag har dock inga gröna fingrar så jag nöjde mig med en halvbillig, men skitsnygg blomma, Stjärnöga. Jag blev riktigt nöjd och känner mig nästan lite planteringsgalen =)Ännu en gammal trälåda
har släpats hem från pappas garage. Denna kläddes på insidan med tjock plast och är nu sprängfylld med smultronfrön som vi hoppas ska ge en fin skörd i sommar!


Nu ska vi ha ute-ätar-premiär för i år! Äntligen!
Hoppas ni alla haft en riktigt bra helg!

Nytt & GammaltHårt och kantigt från Ikea bredvid mormor Ingrids virkade tavla. Det är blandningen som gör det.

Industrilampa


Denna röda torsdag njuter vi växelvis av sol och nyklippt gräsmatta, växelvis av VM-kvartsfinalerna i tv-soffan. Ett par vändor till altanfönstret har också gjorts för att spana in arbetslampan som hängts upp. Snygg, enkel och alldeles, alldeles perfekt.

Barnvaktshelg

Efter en fredag med peronalfest blev det en lördag fylld av köttbullepizza, 700 nya nerladdade spel på iPaden, colanappar, en massa Nicke Nyfiken och timtals med spring och bus. Nu blir det till att ta igen sig så man orkar masa sig upp till jobbet imorgon :)
Jag fick även mycket kvalificerad hjälp att måla bokstäverna som jag bloggade om för sisådär 18 månader sen, bokstäverna som bildar vårt husnummer och som nu förhoppningsvs kan sättas upp på husväggen inom en snar framtid.

Hoppas ni alla haft en fin helg!

Spraygalen


Det var så kul att göra gamla slitna krukor fina igen så jag fortsatte! Den här gången rotade jag fram ett par i lite mindre storlek ur garaget och satte igång.


Några solcellslampor har tillfälligt placerats i myshörnan på altanen. Jag har letat som en galning efter väggfast belysning som drivs av vanlig stickkontakt, men det är omöjligt att hitta! Har ni några tips? Det här får alltså duga tills vidare, nu har mörkrädda jag en liten chans att se om nån smyger runt på altanen i alla fall :).


En utedag

Vilken fantastiskt dag vi har haft här i södra norrland, strålande sol från en klarblå himmel hela dagen. Detta inspirerade till lite vårstädadning på baksidan. Herr Bomp rensade och städade sin "cykelverkstad"  ( läs förrådet ), smällde upp lite hyllor och fick sig ett mysigt litet krypin där han kan pyssla med cykelkedjor och valla skidor.
Själv sysselsatte jag mig med sprayflaskorna. Ett par svarta zinkkrukor som sett sina bättre dagar fick sig ett par omgångar vit färg och blev som nya. Känns onödigt att köpa nya för en halv tusen lapp när vi kan laga hemma :) Väder och vind kommer säkerligen förstöra även det vita lagret så småningom, men en sommar kanske dom klarar sig.
Även dom gamla julljusstakarna från Erikshjälpen fick sig ett ansiktslyft :)RSS 2.0