Nyårsdukning för två


Smygkik

Handleden värker efter vad känns som en hel evighet av skrivande. Nu återstår bara en halv dags jobb med ett sudda ut linjerna och slarvskriften bakom tuschen sen är den redo att hängas upp! Typsnittet på min största tavlan ever heter ThreadFun, ser ni vilken låt det är? =)

Vitt på svart

Ena ögat på JVM och andra på otals inredningssajter. Vardagsrummet ska fräschas upp och få nya väggmotiv lagom till julutrensningen, jag ska själv göra en 80x100 cm stor texttavla men är också på jakt efter en snygg poster att hänga på väggen mittemot. Eftersom jag inte är någon färgälskare så gluttas det mest på motiv som ovan. Klicka på bilden för att komma till källan.

Pyssla med trä

Till både min mamma och herr Bomps bror med familjer gjorde jag en husskylt i julklapp. Av en enkel träbit, färg och bokstäver och hjärta från Panduro fick dom två famljerna en varsin unik skylt. Familjen på Smidö fick dessutom ett litet tåg då de båda större invånarna i huset jobbar i tåg-branschen.

Julafton

Så var det nästan över för den här gången. Pappa kommer imorgon för det sista av våra fyra julfiranden i år, han har dock vänligen men bestämt beställt spagetti och köttfärssås istället för julmat så det blir kanske inte så juligt. Paket blir det i alla fall =)
Hoppas ni alla haft en fin jul, med många klappar, glögg och god mat. Själv är jag riktigt nöjd och ser nu fram emot att bara få vara hemma ett par dagar innan jobbet kallar igen.

Familjepyssel

Ikväll samlades alla barn och barnbarn hemma hos mormor och morfar och julpysslade lite. Jag glömde tyvärr kameran hemma så det bjuds bara på halvkassa mobilbilder idag. Vi köpte glaskulor, färg och snögubbe-delar på nyöppnade Panduro, vilken fantastisk affär! Jag kunde verkligen gå där inne hur länge som helst utan att tröttna det minsta. Mys mys, nu är det bara 3 dagar kvar innan årets magiska afton.

En ny möbel... Av två gamla!

Två låga bestå på varandra belv till ett helt nytt sideboard bredvid soffan. Och så fick jag användning för KUBERNA som bara legat i garderoben efter att vi kommit fram till att borrning så nära vattenrör inte är nån god idé...
Nu ska jag springa in och ut ur duschen på rekordtid under hockeypausen!
Må så gott!

Fjärde advent och SNÖLagom till det fjärde ljuset skulle tändas kom snön. Blötsnö som redan ligger i slaskiga högar ute på vägen, men ändå snö!
I dag ska dom sista julklapparna inhandlas, allt ska slås in och innan tisdag ska alla rim vara färdiga. I år vägrar jag sitta dan före julafton och slänga ihop något nödrim i ren stress. Ikväll kläs julgranen också. Ni som hängt med här innan vet hur skeptisk jag varit till dess existens i det här huset. Men det blir säkert bra, den är ju svart i alla fall =)
Först av allt ska jag åka hem till mamma och smaka på hennes nygräddade pepparkakor!

Vi stämplar paketen


Julkort

Ett fåtal utvalda hushåll kan i år glädja sig åt handgjorda julkort av en av mina kollergor,
fantastiskt duktiga Linda

En miljon lampor

Nyss hemkommen efter ett trevligt julbord med jobbet i ett otroligt fint och julbelyst Furuvik. Läste häromdagen i tidningen att dom lyst upp parken med en miljon lampor. Jättefint såklart men kanske inte speciellt miljövänligt... Vad hjälper vår earthhour där vi släcker våra 8 lampor i en timme när Furuvik, Grönan och Lisseberg lyser upp sina parker med sammanlagt 10 miljoner lampor...?

Glöggservis

Som en av dom största glöggälskarna av min tid borde jag förståss ha en glöggservis. Varför har jag inte det?! Jag dricker oftast ur espressokopparna ( eller kaffemuggara när jag festar till det ordentligt ), och det fungerar ju, men vad mycket roligare det vore att ha en fin servis att duka upp med!
Som den här som jag hittade här, vintrig och vacker. Jag drömmer mig vidare och fortsätter sålänge avnjuta julens högtidsdryck ur mina vanliga kaffekoppar.

Elsa


Det var alldeles för tomt utan nån som höll låda i den där buren, så en liten svartvit Elsa hämtades hem idag! Hon verkar stormtrivas och har ätit en massa mat och utforskar nu buren för fullt.

Största glasburkenEn redig burk för en ynka tjuga. Gud vad tjatig jag är, men visst är det fantastiskt med second hand?! Tjugo spänn, istället för 180 på en "vanlig" affär. Och inte gör det mig något att den har prytt någon annans kök tidigare, fyllts med hembakta pepparkakor och gottat sig i sockersugna barns lystna blickar. Sen att den i verkligheten kan ha fyllts med en äldre herres spottloskor väljer jag att ignorera...

Önskelistan julen 2011

1. Warm Cotton - Clean
2. Inc Stripe och Net Trim - Filippa K / Rörstrand
3. Vitvinsglas - Cervera
4. Gryta - Ikea
5. Ljusstakar - Lagerhaus
6. Bakform med löstagbarkant - Ikea
7. Bäddset ( x 2 ) - Lagerhaus
8. Ljuslykta - Lagerhaus
9. Lampa Electra - Lagerhaus

Lilla Selma har lämnat oss


RSS 2.0