Vardagsrummet


Före och efter - hallen

Hallen är ju iofs långt ifrån klar, men det är ändå en ganska stor skillnad än så länge...

En av tusen listor

Jag är väldigt mycket för att göra listor, sammanställningar och mallar för att underlätta i mitt arbete på jobbet. Men även hemma slår min list-mani igång ibland. Det känns lättare att se ett slut på eländet när man kan bocka av sak för sak allt eftersom. Min käre sambo har idag sammanställt våra kommande uppgifter som SKA vara klara till jul och inte en dag senare!
Här är en av dom tusen listorna som vi kan se fram emot att bocka av!

En oerhört effektiv söndagskväll

Efter en trevlig helg i storstaden med Lidingölopp, lite shopping, mycket trevligt sällskap och en obligatorisk felkörning kom vi hem till en massa tomma väggar. Trots att vi var helt slut båda två gjorde vi ett ryck och fyllde lite väggar!
I vardagsrummet fik vi upp tre tavellister som vi tillfälligt fyllde med det vi hade hemma. Tanken är ju att vardagsrummet ska bli GRÖNT och således har jakten på sköna gröna ting börjat :)

Två finfina kuddar från Lagerhaus fick följa med hem

På Panduro köpte jag mig en tavelram och lite elastisk tråd och gjorde en förvaringstavla för kanske solglasögon eller smycken

En grymt stor och skitpraktisk almanacka över hela året som fick bosätta sig på väggen i hallen.

Lidingö

Puh, har jobbat 23 timmar dom två senaste dagarna och känner mig därmed ganska lagom redo för helg!
Ikväll laddar vi för Lidingöloppet med lasagne, liiiiite vin och en massa vila! Medan Danne kämpar och sliter sig igenom dom tre milen tänker jag sitta på hotellrummet och lyssna på Radiosporten ochäta choklad! Alla har ju olika sätt att spendera sin fritid :)

Färdigmålat och färdigmöblerat

Nu fattas bara taklister, fixa den trasiga persiennen, täcksida till skåpen, lådor till ugnsskåpet, bänkskivor, inbyggnad av rören i taket, inkoppling av fläkt och diskmaskin, socklar till alla skåp, inbyggnad av element och en enorm tavla till väggen. Ja ni ser, det är ju nästan klart!

Onsdag

Idag har jag vart på Erikshjälpen och Röda Korset med min bästa Åsa, hur trevligt som helst men tyvärr hittade varken hon eller jag någonting. Eller jag hittade faktiskt den perfekta teak-skänken som jag skulle vilja ha vid trappväggen i vardagsrummet, men det är inte riktigt förankrat hos sambon än... Så jag var snäll och lät bli att överraska honom :)

Eftersom vi tycker så mycket om vårt matbord så bestämde vi oss ju för att måla det när vi nu tröttnat på eken. Vi betsade det därför med svart lackbets. Tyvärr blev det alldeles för glansigt som ni ser på bilden ovan och eftersom solen lyser in genom fönstret ni ser HELA dagen gjorde det att bordet blev som en spegel. Därför har vi idag slipat det lite lätt och målat på ett lager med svart mattlack och det blev över förväntan! Helt perfekt! Det står nu och torkar, bilder kommer när det är torrt och alla tidningar är borta :)

Och vad ska det här bli då? :)

Riktigt sugen

Nu har jag gått runt här och tänkt på den här tapeten ända sen jag såg den... Jag är RIKTIGT sugen på den! Problemet är bara att vi inte har nånstans att ha den... :) Väggen i hallen ska som sagt få en tapet men den har alldeles för mycket störningsmoment ( element, lysknappar och eluttag ) för att göra rättvisa åt just den här. Hmm, det här måste funderas vidare på!
I vardagsrummet kanske? Det tråkiga är att vi blir så begränsade då, väggen blir ju tavlan så att säga. Och man vill ju inte (för)störa den med något, så det blir väldigt lite "pynt" i rummet... Dessutom är jag ju ganska ombytlig av mig, och att betala nästan 4000 för en tapet som man ändå vill ta bort efter sex månader känns ju lite smådumt. Jo, som sagt, det funderas vidare.
Eco Wall tapeter 2425
Tapetshopen

Tapetjakt

Vi ( eller mest jag än så länge ) har bestämt oss för att tapetsera en vägg i hallen. Eftersom det just nu är ett hav av vitt så kan man våga sig på att vara lite mer crazy än vanligt. Jag funderar på någon av de tre alternativen nedan men har inte riktigt bestämt mig än... Kanske måste konsultera mannen i huset också innan ett definitivt beslut fattas :)
När jag ändå strosade runt på tapetsidorna beställde jag några prover som ska få bli tavlor så småning om, dessa från Måleributiken

Grönt i vardagsrummet kanske?


Mer klister...

Jag blev riktigt pysselsugen så jag klippte ut en lite skräpgubbe i dekorplast!

Klistrat lite...


Jag gillar olika!


Mys hemma hos Bompenfamiljen med lite vin och snacks framför valvakan

Mys hemma hos Bompenfamiljen med lite vin och snacks framför valvakan

Mitt i natten...

Samtliga köksluckor, utom ugnsskåpet som vi inte köpt ännu, sitter nu på plats! Diskmaskinen är inte inkopplad och vi har inte riktigt vant oss vid det spartanska livet så tyvärr är det lite för stökigt för helhetsbilder...
Öppna spisen är också på plats och jag tror bestämt att det ska byggas en liten vedhylla Bompen? :)
Imorgon bär det av till Strömvallen och lite jobb på GIF's match mot BP! Sov gott allesammans!

Memory Stone

Steltons mini-whiteboard Memory Stone hjälper dig att komma ihåg vad som behöver göras. Idén är lika enkel som genial - Memory Stone är gjord i porslin och med hjälp av den medföljande pennan kan du skriva små meddelanden på den. Och när du vill ändra text suddar du enkelt bort den gamla med hjälp av den medföljande rengöringssvampen som är monterad på underdelen. Glöm alla gula lappar som ligger och skräpar, Memory Stone hjälper dig att hålla koll på ett snyggt och praktiskt sätt.

Jag är en total missbrukare av post-its på jobbet så en sån här vore inte alls dum...
Vill du också ha en kan du klicka hem en här

Soffbordet


Nu blir det soffhäng med två hockeymatcher! Hoppas verkligen att Brynäs som är otroligt nedsnackade så här långt av kommentatorerna på Canal+ spöar förra årets guldlag!

Höst = Pomelotajm!

Nu har äntligen pomelon landat i Sverige igen!

Äntligen soffbord!

Montering av soffbordet har äntligen tagits tag i och nu står det här uppladdat med godsaker inför en skön tv-kväll med valdebatt, en hockeymatch och om vi orkar, Änglavakt.
Hoppas ni alla har en skön fredagskväll!

Barkarby

Idag har jag och mamma kört en himla massa mil ( och ännu en gång kört fel ) och äntligen hämtat vårt soffbord! Klockan är dock för mycket för att packa upp och skruva ihop det idag, imorgon är det jobb i 14 timmar...
Vi tog oss en matbit på Pizza Hut, som verkligen överraskade! Pizza Hut har för mig, trots att jag aldrig satt min fot där förr, varit en snabbmatspizzeria. Fantastiskt god pizza!
Eftersom både mamma och jag hade så svårt för att bestämma oss för vad vi ville ha så vi tog en pizza med svamp och skinka och en lite annorlunda lasagne att dela på.

4-2 tippar jag!

En vädjan

Jag vädjar till min lilla skara läsare att höra efter bland alla ni känner om det är någon som vill ta hand om dessa fantastiska djur som min syster tyvärr tvingas göra sig av med pga av allergi och flytt till lägenhet. Max och Gustav är 4 år gamla och otroligt sociala och tillgivna. Vana med barn och har varit i kontakt med hundar.
Om någon känner sig träffad så tveka inte att skicka ett mail till [email protected]

Retrotyg

Har hittat ett fantastiskt påslakan på Tradera som ska få bli en tygtavla hemma hos Bompenfamiljen!

Dagens insats

Efter jobbet åkte jag hem och hämtade upp Danne som haft en ledig dag. En ledig dag är inte längre en ledig dag, det finns fortfarande hur mycket som helst att göra. Tur att jag har en så ambitiös sambo som verkligen kliver upp tidigt och får mycket gjort! Vi tog iaf en sväng till Ikea för att höra oss för om bänkskivorna, vi har faktiskt inte beställt dom ännu trots att vi vet att när vi väl beställer får vi vänta ytterligare 4-6 veckor... Nu har vi lite mer hum om priser iaf.
Vi hittade en matta som passade perfekt under matbordet!
Ännu en tillfällig bänkskiva fick följa med hem
Arbetsbelysningen i köket är klar! Underbart med dimmer så man kan köra både arbetsljus och mysljus!
Nu på kvällskvisten fick vi besök av Christer och Wilma som kom och stal lite mat. Tack för lån av bil för tusende gången bästa Christer!!

Smyckesshoppat

Det enda som var billigt på båten var märkessmycken.
Turligt nog då jag är mer intresserad av silver än sprit :)

Underbara tv!

Obeskrivligt underbart med en fungerande tv igen! För oss som ser väldigt mycket på film och tv har det varit ovanligt tyst de senaste veckorna. Oromantiskt och lite osocialt, men så lever vi. Tv i sovrummet har alltid varit en självklarhet hemma hos Bompenfamiljen, man kan faktiskt både hålla handen och kramas medan man ser på Två och en halv män :)
Nu blir det säkerligen lite mindre vettigt gjort på kvällarna, men oj så mysigt vi ska ha i soffan! :)
Nu börjar en ny arbetsvecka återigen, den här med Elitseriepremiär på torsdag och GIF-BP på söndag! Dom roligaste arbetsveckorna innehåller minst två matcher, då är det precis lagom stressigt och knökfullt!

Söndag

Vi har fått mycket gjort den här söndagen, trots att jag bara kände för att sitta i soffan i pyjamasen och dricka te hela dagen.
Vi åker och mötte pappa i Valbo och proppade hans bil full med en ny tv, åtta nya köksstolar samt en enorm mängd golv- och dörrlister.
Stolar monterade
En av två lampskenor uppsatt i köket
Golvlister i klädkammaren
Tv'n kopplas in
Nu blir det en film på den ENORMA tv'n efter att ha blivit mätt i magen, tack Marcus!

Brynäskryssning 2010


Gaaaaah!

Måste sova nu!!  Jag var toktrött vid elva, men nu verkar jag vara inne i någon form av andra andning... Har iaf lockat håret och nästan packat klart inför kryssningen med Brynäs imorgon. Det ska bli jätteskoj, det brukar vara ett jävla drag på funktionärsresorna, vi får hoppas att det håller i sig även i år =)
Tack mamma för sovmorgonen! Och TACK för att du kom och hämtade oss och garderoben häromdagen! Du är bäst!! ♥
Hörs igen på lördag!
Just ja, måste slänga upp en bild på nya tv'n, en 46 tums Sony blev det till slut efter MYCKET noggrant övervägande från herr Bomps sida. Det är skönt att du är så insatt gubben, så behöver jag bara godkänna utsidan =)

Hittat den!


Frustrerande

Jag håller på att leta ihjäl mig efter en kandelaber till matbordet. Jag vet precis hur den ska se ut, det verkar bara som att det inte finns någon designer som tänkt mina tankar...

Mio, hallgarderob, tavla och bokstäver...

Dagens inköp från Mio! Blev verkligen jätteförälskad i den lilla grädd-kannan som ser ut som en liten möjlkförpackning.

Äntligen har vi fått ihop hallgarderoben! En varsin dörr till mig och sambon att hänga in jackor och skor och små praktiska lådor lägga nycklar och annat skräp som man vill bli av med när man kommer innanför dörren.

Imorgon ska mormor Ingrids underbart vackra tavla lämnas in för omramning!

Jag hade turen att sno åt mig några gamla bokstäver som pappa har hittat på en gammal klädaffär från 60-talet. Eftersom det inte fanns tillräckligt av dom att skriva den sista tre bokstäverna i FEMTIOFEM tänkte vi köpa en stor 5:a och sätta efter bokstäverna. Nu är dom verkligen gammaldagsa i sin rostbruna kopparfärg, men blir snart svarta med Lindas sprayburk =)

Skruvar, skruvar, skruvar...

Håller som bäst på att skruva ihop hallmöblerna! Har dessutom shoppat loss lite på Mio idag!
Bilder kommer snart =)

Skyltar i massor

Hittade en bild på dt.se på pappas skyltar på marknaden. Det här var alltså en femtedel av allt han hade med sig, och det är i sin tur ungefär en tredjedel av allt han har hemma =)

Färdigt!

Nu är bordet äntligen färdigmålat! Nu ska det bara torka ett par dagar och lackas så är det färdigt att användas sen. Imorgon åker vi och spanar in dom nya stolarna, VITA!
Annars har den här söndagen mest bestått av slappande, jag har snart hunnit igenom en hel säsong av Sex and the city =)

Beställning lagd

Husets koordinater samt en toalettsymbol
Allt från wallstyle.se

Handtag!


En välförtjänt myskväll

Uppiggande att sitta stilla ute en hel dag och nästan frysa ihjäl, EN grad!!
Dagen gick iaf hyffsat fort, vi sålde otroligt bra och det var mycket folk. Värmen steg så småning om och framåt eftermiddagen blev det riktigt varmt och man hann bli lite solbränd =)

För första gången på nästan två månader har vi en helt ledig kväll, med god mat, vin och film! Vi har inte tittat på tv på en hel vecka, inte ens kopplat in den.
Det är till och med nästan fint hemma! =)

Marknad

Klockan är nu 22.21, om ganska precis sex och en halv timme sitter jag i bilen på väg mot Falun och Lugnet. Min pappa är en skrotsamlare utan dess like och har fyra garage fulla med bildelar, 50-tals grejer och mack-prylar. Varje år åker han runt på en massa marknader och säljer som tusan ( och tjänar ett par månadslöner! ). Jag brukar bli medtvingad på åtminstonde en och så även i år... Jag har laddat med mackor, frukt, godis, bubbelvatten och en ny ljudbok i mobilen för att försöka förgylla den oerhört långa och trista dag som väntar :) den största utmaningen är dock att komma upp, klockan 04.00 ringer klockan... Hua...
Bild lånad från www.d-a-k.se

Kvällens ansträngningar!

Bordet betsas svart!
Före:
Efter en första, väldigt försiktig, strykning:
Efter en andra, mycket generösare strykning:
Imorgon tar vi benen, sidorna och undersidan.


Sista skåpstommarna har skruvats i hop av bästa Bompen! Han hann dessutom med alla sex lådorna. Idag var han värd dom två folkölen han tryckte i sig under arbetets gång :)
Flitig är han, han fixade även diskbänksskåpets lådor!
Passbiten saknas dock...

Klädkammaren har nu fyllts på med kläder!

Stjärnan


Appe och syster kom på besök...

...mitt i kaoset och fick i sig lite köttbullar och makaroner!

igår

Igår gick det inte att ladda upp bilder på bloggen, så här kommer en uppdatering med vad vi hade för oss då!
Vi körde bland annat en massa vändor fram och tillbaka till valbo för att hämta kyl, frys och matrumsskåp. Eftersom vi bara fick in dom en och en så blev det en hel del mil med den röda Volvon. Och det var TUGNT att bära in dom kan jag säga, 92 kilo vägde frysen! Men nu står dom på plats och är redo att fyllas!

Skåpet hann även bli ihopskruvat och fyllt!
.

Jag hann även med att ställa in alla skor i klädkammaren.

Nya lampan som ska bo där inne

Nu håller Danne på att skruva ihop de sista lådorna i köket och jag ska ge mig i kast med alla kläder!

Tisdag

Idag har det städats lite i köket efter att jag totaltröttnade på den groteska röran där inne. Så nu ser det hyffsat fint ut, så fint det nu kan bli med en massa kartonger, för korta bänkskivor och inga luckor :)
Jag har även burit upp allt som hamnade inne i min klädkammare under inflyttningen och när Danne kom hem monterade vi ihop möblerna! Är toksugen på att fylla dom och piffa till här inne men det är allt för snart dags att gå upp och jobba...
Christer och fina Wilma kom förbi och fick lite färdigmat i sig
Imorgon får dom nya ägarna tillträde till Vinbär så ikväll gick vi förbi och sa farväl till vårt första radhus. Lite vemodigt men mest skönt. Vi hoppas dom nya ägarna kommer trivas lika bra där som vi gjort!

RSS 2.0