En av dom bästa



I över ett år när vi renoverade och inredde nerervåningen ignorerade vi sovrummet totalt och trots att det är kolsvart när vi kryper ner under täckena så sover vi mycket bättre i ett fint sovrum med snygga sängkläder.
En av dom mest uppskattade julklapparna jag fann under granen i år är dom här sängkläderna. Mamma träffade verkligen mitt i prick! Tusen tack bästa mamma!

En doft av vanilj



Känner ni igen er?! Ni har inte gått vilse i bloggdjungeln, en ny header är äntligen på plats efter veckor av suckande och "jag orkar inte ta tag i det där men jag gillar ju inte längre den nuvarande headern"-tankar. Hoppas ni också ska trivas med den.


En liten shoppingvända hanns med i går eftermiddag. Jag gjorde av med hela 94 kronor och spenderade därmed en ångestfri lördagskväll med detta underbara ljus på bordet. Förutom ljuset köptes ljuvlig äkta grönsåpa så nu ska jag dra på mig diskhanskarna och storstäda!

Fredagsmys


För första gången på sju veckor har vi ett regelrätt fredagsmys här hemma. Med tanke på att fredagsmyset alltid varit lite heligt i Bompenfamiljen är det väldigt längesen! Därför stänger vi nu av datorn och myser ner oss i soffan med varsitt glas vin.


Ha en riktigt fin fredagskväll alla!

Färg i vår!

.
Ur Villages vårkatalog kan vi hämta mycket och färgsprakande inspirationen till våren. Grönt, blått, gult och rosa dominerar sidorna och även om jag tycker det är hur härligt som helst att titta på vet jag inte om jag vågar följa deras färggranna utsmyckning. Den sista bilden med en liten klick här och där, passar mig bättre även om gult inte är något för mig.
Men man behöver ju inte kopiera rakt av, inspirerad blir man ju! :)

Pausbild kl 12.26


Härliga helg









Ett försök till korvgrilllning i 10 minusgrader, supergod äppelpaj och en massa kortspel summerar första delen av helgen bra. Och ljus! Vit snö som lyser upp det vackra landskapet i stugan inbjöd äntligen till lite fotografering. Det svart/vita landskapet passar ju verkligen mig, otroligt vackert.


Ikväll hägrar hockeykväll och pizzabak och vi njuter av att få vara lediga tillsammans ett helt dygn till innan ännu en jobbvecka påbörjas.


Hoppas ni får en härlig lördagskväll!


Egengjord liten gåva



Först halvan av helgen spenderas hos svärföräldrarna i Årsunda. Med mig tar jag en av glasburkarna från pappas källare. Noggrant diskad såklart och fylld med ett stearinljus och lite av naturen =)

Saknar ljuset!



Det är mörkt när jag åker till jobbet och det är mörkt när jag kommer hem. Jag har både lust och inspiration men kan aldrig knäppa nya bilder då det lilla dagsljus som finns för länge sen gömt sig när jag ralmar in genom dörren hemma om kvällarna. Men 3 minuter längre bli dagen för var dag som passerar. Så om ett par månader kanske ni får njuta av några ljusa och skarpa bilder igen =)

Blogaward



Igår fick jag den rörande äran att motta två blogawards från finaste tjejerna Hanna och Emma. Jag blev så otroligt glad och vill gärna skicka utmärkelsen vidare till några av bloggerskorna jag inspireras extra mycket utav. Men att välja ut endast 5 st av mina 78 bokmärkta bloggar var svårare än jag trodde. Eftersom man inte får skicka tillbaka awardsen och bloggarena helst ska ha mindre än 200 läsare föll lotterna till slut på dessa härliga bloggar:

TomteboAnna
SpättanJansson
Snor och Glamour
Knaada
Mitt hem och min trädgård


Fyndat i pappas källare

Godkväll! Eller Godnatt kanske är lämpligare vid den här tidpunkten...?
Idag blev en lång dag, jag tog en långlunch och åkte ut till pappa för att lämna in bilen på service. Pappa bor 5 mil bort så det blev en massa timmar borta från jobbet mitt på dagen, vilket togs igen på kvällskvisten. Pappa var i alla fall snäll och bjöd på lunch och en tur ner i hans källare. Ni som hört talas om min far förr vet att han är en skrotamlare av stora kaliber.

Men det är inte bara skrot han gömmer där nere. Då och då snubblar man över nåt guldkorn som man får ta med sig hem. Sist var det Margarinlådan och idag fyndade jag bland annat den här kartongen!



Den innehöll hela 12 st stora gamla glasburkar! Jag diskade nabbt som attan ur hälften av burkarna och fyllde dom med diverse skafferivaror. Nu väntar vi bara på att herr Bomp ska få tummen ur och borra upp en hylla i köket så vi har nånstans att visa upp dom :)



Poker och Marimekko

.
Igår kväll hade vi lite pokerafton hemma hos oss, spelet gick mindre bra och både herr Bomp och jag fick gå och lägga oss med lite mindre pengar på fickan. Men med sig till middagen innan hade bästa Marcus ett paket innehållande en mindre Marimekko-skål. I samma färg som storebrodern jag redan hade hemma och allt! Lycka!

Luddiga kuddar

.
Det känns faktiskt som att jag vill få bort lite svart i vardagsrummet och börjar därför med gråa soffkuddar. Kvällen har hittills spenderats vid symakinen och spisen. God mat och film bland nysydda mysiga kuddar stundar därför alldeles strax.

En dag...

En dag ska jag också gifta mig och när den dagen väl kommer ska jag ha den här ringen från
Efva Attling

2011


RSS 2.0