Glad i hjärtat

.
Man kan inte bli så mycket varmare i hjärtat än när en treåring överraskar en med en alldeles egenplockad blomma ♥

Den nedkladdade dörrenBland det bästa vi gjort här i huset var att måla ytterdörren. Inte bara för att den blev kolsvart och skitsnygg, utan också för alla roliga och fina ord våra besökare lämnar efter sig.

FinbesökIdag städades det för det finaste besöket jag har på länge, farmor och farfar som bor 102 mil norrut kom hit för första gången på 6 år. Min allra bästa farmor och farfar, vad roligt det var att träffa dom igen! Lite äldre och skröpligare men fantastiskt underbara båda två.
Vackra orangea rosor står nu på köksbordet till minne av deras besök

Varde ljus!Äntligen har ljuset börjat spridas även är i södra norrland! Och även om det fakstikt kom 5 cm snö häromdagen så känns det att sommaren är runt hörnet nu, plusgraderna dominerar och snön försvann i en handvändning.


Ikväll har det packats för en natt på resande fot. Jag är inget fan av att sova någon annanstans än i min egen säng så det är med stor motvilja jag packar min väska. Det blandat med att hockeysäsongen nu är slut gör mig lite lågmäld. Dom senaste veckorna har jag verkligen levt och andats hockey, den har upptagit så stor del av min tid med 16 timmars arbetsdagar ett par gånger i veckan, nervpirriga bortamatcher på tv'n och att ständigt hålla sig uppdaterad om spelare, skador osv. Nu är det slut och även om vi vann så känns det... Tomt.


Jag vet att det går äver, varje år det samma sak. Kanske lite extra i år eftersom det blev så väldigt intensivt med det långa slutspelet. Men det går över. Jag hoppas att ljuset gör sitt till och ger det en exta skjuts.

SM-GULD!!!Nyss hemkommer från något av det mest fantastiska jag varit med om, en avgörande guldmatch på hemmaplan!

VI TOG DET!!!


Bilder lånade från Aftonbladet

Kalasförberedelser

Imorgon ställer vi till med kalas för syster och Christer som fyller 26 resp 58 år. För att slippa diska ihjäl oss så har jag försett oss med ursnygga papp- och plasatteraljer att ha mellan bordet och smörgåstårtan.


Nu blir det presentinslagning och cheesecakebakning. Vanlig frys-cheesecake, jag bakade Leilas New York Blueberry Cheesecake när Herr D fyllde år. Visst var det grymt snygg, men kanske inte jättegod...
Jag är betydligt mer förtjust i fryst än bakad cheesecake. Därför blir det imorgon en rund klassisker med massor av färska hallon på... Smaskens!

KottarJag tog en sväng 6 mil västerut igår för att hälsa på pappa. Väl där passade jag på att få däcken bytta och plocka dessa "kottgrenar". Jag har ingen aning om vad de heter men jag har sett dem florera på flera bloggar och gillar dem verkligen! Redan döda "blommor" går ju inte att döda :)

Idag har vi haft en riktig rensingsdag, varenda låda i köket har dammsugits, torkats och möblerats om. 90% klara tog vi nu en kaffe och bloggpaus och det känns som att dom sista 10 procenten blir svåra att ta sig an :)

Tillbaka

Efter fotbollspremiär, 2/3 genom finalserien i hockey, nattliga sjukhusbesök och ett påbörjat kvartalsbokslut som blir det mest utmanande hittills, känner jag ändå att jag är på banan igen. Allt på en gång, varför dra ut på det?
.
.
Nu är det i alla fall långhelg och jag har hunnit med en massa pyssel här hemma, mest till svärmor faktiskt :) Men det får bli en överraskning när det väl är färdigt.
Den söta skylten här ovan har jag dock inte pysslat ihop själv, utan köpt för en ynka tjuga på den lokala blomsteraffären.
Hoppas ni alla har en skön helg, nu ska jag kika in och uppdatera mig om vad ni haft för er under mitt lilla uppehåll!

RSS 2.0