En tripp
 
Herr Bomp och jag tog en tur till de stora köpcentren söderut och kom hem med lite smått och gott, bland annat en vit variant av Kulla-lampan vi redan har i svart. Även om vi har Ikea bara en mil bort så är det Sveriges minsta så för ett Ikea-freak som mig är det roligt att botanisera runt i de större varuhusen.

Nu väntar en utflykt med mamma till den årliga Ockelbo-marknaden, dom obligatoriska strumporna och kryddorna ska inhandlas =)
 

Hoppas alla ni fina får en härlig fredag!
 
 
 

Ytterligare två till samlingenVi kunde inte motstå. 

Midsommar


Färgbomb 
I mammas hus råder andra toner än hos Bompenfamiljen, här är det färggrannt, somrigt och glädjefyllt. Inte för att jag tycker mitt eget hem är sorgset, men visst blir man glad av färg. Hemma hos andra iaf =)

Fallens dag

.
Idag var det Fallens dag i Älvkarleby, vi tog en sväng förbi och såg skådespelet när 700 kubikmeter vatten forsade ut genom dammluckorna. Mäktigt!

Sennerholt

Styling: Lotta Agaton, Foto: Henrik Bonnevier
.
Therese Sennerholt levererar som vanligt, fantastiskt enkla och snygga prints med tänkvärda budskap. Även denna gång perfekt stylat av Lotta Agaton.

Äntligen i mål!

 
Min helgalna sambo har än en gång cyklat i 18 timmar för att ta sig runt Vättern.
Härligt jobbat älskling!

Att inreda ett fönster

 
Ingenting är så svårt som fönster. Kanske är det för att bakgrunden är så omväxlande, kanske är det för att det finns ett tiotal andra fönster i huset blir därmed svår att få speciell.
 
 
Jag har aldrig varit någon fanatiker av blommiga blommor, säkerligen för att jag inte kan sköta dom. Mången är den gång Herr Bomp och jag insett att vi faktiskt är vuxna och borde ha blommor, varpå vi köpt på oss en massa fint blomster för att sedan långsamt se dem vissna ihop. Vi har det helt enkelt inte i oss, när man får sätta mobilen på att larma en gång i veckan för att komma ihåg att vattna, nää då kanske man ska ge upp.
 
Men lite tjocka gröna växter ger lagom mycket färg och värme till rummet, vi nöjer oss med det och lite tavlor i fönstren.
 
Lavendern på stam här ovan är som ni kanske förstår sedan länge stendöd...

Bildregn

Herr Bomp hade städat så fint när jag kom hem så jag passar på att fylla på köksarkivet lite!

Istället för fotboll

Jag försökte verkligen. Jag laddade upp med pizza och en öl. Jag tittade i exakt 11 minuter.
Jag älskar många sporter, men fotboll är inte något för mig. Visst skulle jag springa till tv'n och jubla som en galning om vi gjorde mål. Och visst skulle jag titta en hel match om det var semi- eller till och med kvartsfinal. Men sanningen ska säga att jag är mer intresserad av bokstäverna jag satt upp på garderoben än av den här gruppspelsmatchen.


Utflykt

I Gävle liger Sveriges Järnvägsmuseum, en ganska spännande plats som varken jag eller Danne besökt sen mellanstadiet. Massor utav gamla vagnar från 1800-talet med stoppade sammetssitsar i förstaklass och trånga träbänkar i tredje klass, eller små, små celler i fängelsevagnen kan kikas på och provsittas.
 
 
Vi såg även en miniatyr av det lok Herr Bomp kör till vardags =)

FotvärmareVad är mysigare för en frusen fossing än att dra på sig ett par stickade, riktigt tjocka och gosiga strumpor? Så tjocka att det är helt omöjligt att få ner foten i ett par skor.

Även strumplådan fick sig en rejäl rensning igår när klädkammaren städades. Som de flesta andra i det här landet har jag en strump-ätande tvättmaskin, och många favoritpar som har splittrats för gott. För att vara säker på att få mysa i dessa länge har jag två par, som än så länge fortfarande lever lyckliga tillsammans.


Klädkammarstädardag


Jag vågade inte räkna men många är dom, tröjorna, tunikorna, klänningarna och byxorna som vikts om. Nu är det en riktigt fröjd att kliva in här och välja kläder igen.


Det grönskar

Trots att juni visat sig från sin allra sämsta sida hittills så händer det grejjer i smultronlådan. Har ni sett?? Skott! Underbart vackra små plantor som för bara ett par veckor sen var små små frön. Jag är som ni kanske hört förr sämst på växter så dessa små liv gör mig fantastiskt glad!
 
 
Söndagens utflykt till Sågmyra resulterade bland annat i detta enkla hjärta. Har ni inte vägarna förbi Sågmyra så kan ni kika in hos Calimero här också och botanisera bland alla vackra ting.
 

Inget högre än en decimeter....
Det finns en "regel" Herr Bomp håller hårt på i vårt lilla hushåll, ingenting som är högre än en decimeter får stå på vardagsrumsbordet. Allt fint jag ställer på bordet hamnar lika fort jag vänder mig om under bordet.

Så ibland när han är inte är hemma busar jag till det och njuter av en hel meter... =)Fredagsmys

 
Fredag, rosévin, ugnsgrillad lax, rosa rosor på köksbordet och tre hyrfilmer som ligger och väntar. Kan det bli bättre?
 
Nu har vi gått in i juni månad vilket betyder att jag går på sommartid på jobbet, tre månader av 32 timmars veckor, det känns inte helt vant kan jag säga :) Hela vintern har det varit 48-60 timmar varje vecka. Då kan man väl unna sig lite sommarslappande?

Imorgon ser jag fram emot en riktigt skitdag vädermässigt. Det väntas nästan 3 centimeter regn i vår lilla stad och jag glädjs både över att vi inte har någon källare och att äntligen få ro att ge klädkammaren en rejäl omgång.
 

RSS 2.0