Svart, vitt och en gnutta grönt

 
På sideboardet idag, nytillkommet är en liten gurkodling, två ståtliga pärlhirs och plusset pappa sågat ut. Det är tur man har en händig far när både jag och maken har lite tummen mitt i handen. Jag har alldeles för bråttom och gubben är alldeles för noggrann, vilket det gruffas åt båda hållen om när vi arbetar ihop. 
Pärlhirsen är otroligt ståtlig och vacker, jag har hört att den blir 120-150 cm hög så den får nog flytta utomhus när det börjar bege sig upp tilll de höjderna.

Blommor


Hej sköna lördag!
 

Ingen riktig sommarvärme men soligt dagen lång här i södra norrland. Vädret gör mig galet sugen på att studsa ut,  gräva upp hela baksidan och plantera en massa nya buskar och blommor. Vi tog igår en inspirationssväng till Vinnersjö Trädgård och fick med oss både planteringslådor och blommor hem, helt galet billigt dessutom. 

Naturen bjuder på mycket vackra kvistar just nu, alldeles gratis =)
 

En gammal lådaHar varit och grävt i pappas garage, alltid kommer man hem med något =)

Att plocka in våren, både hos sig själv och hos andraHäromdagen sprakade framsidan av nyutslagna krokus, gula och lila i stora klasar fyllde hela rabatten längs husets kortsida. Men det var visst fler än jag som gillade dom för när jag kom ut i morse var i princip alla plockade... Jag hoppas verkligen att det är ett mindre vetande barn klivit in på min tomt och med stor omtanke plockat en bukett till sin mamma.
Ett par stycken hade i alla fall "tjuven" lämnat, så även dom rycktes upp och fick följa med och göra insidan på huset vackrare. 

RSS 2.0