Söndagsbilden vecka 43

En halvtråkig bild från köksfönstret får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild.
Hoppas ni alla haft en fin helg, nu laddar vi för en nya arbetsvecka med lite god mat och ett premiärdopp tillsammans i Åkerbärsvägens badkar!

Söndagsfotboll

Så var hockeyn avklarad och det är dags för match mot Djurgården på Strömvallen. Sista hemmamatchen för säsongen och det är bara vinst som gäller idag om chanserna för att klara sig kvar i Allsvenskan ska leva vidare. Vi i kassan hoppas att många har nappat på Marcos fina erbjudande om tröja + entrébiljett för endast 100 kr!
Det var förresten väldigt skönt att vakna i morse och ställa om klockan, välbehövligt en jobbhelg som denna!

Hockeykväll

Återigen dags för en drabbning i Läkerol Arena. Känner mig inte så upplagd för jobb idag igen, men det är väl bara att bita ihop? Mina andrahandsfavoriter kommer på långväga besök och jag tippar 4 - 4, jag tror ( och hoppas ) att gammelDacke rycker upp sig ordentligt och gör ett mål ikväll!
Igår var det pokerkväll hos oss och sex grabbar kom hit och gav oss lite pengar, kvällen var väl iofs mindre lyckad för min del, men Danne vann en hel del!
Japp, dags för jobb, jag tänkte åka in lite tidigare och storstäda våra rum lite, väldigt välbehövligt!

Tack!

Jag blir nästan lite rörd över att se min besöksmätare nå nya rekord dag efter dag... Underbara ni som orkar klicka in er på min blogg och intressera sig för mitt lilla hus och liv varje dag!!
I går tog jag och Danne en sväng till Köpis och inhandlade bland annat lilla Matildas doppresent. Ja, den ska ju naturligtvis inte ges bort i befintligt skick utan behandlas en hel del innan den slås in :)

Tavelfavoriter


Tema tjejförvaring

Denna tisdag är det tema Förvaring hos Fabriken, ett tema som ligger mig varmt om hjärtat. Jag älskar förvaringslösningar och eftersom vi tjejer har så mycket grejer som ska få plats nånstans så är bra förvaring a och o för att man ska hitta det man söker. Jag har från födseln varit väldigt slarvig av mig och saker liksom ramlar bort från sina platser vart jag än går, men ändå jag mår aldrig så bra som när var sak ligger på sin plats och gärna är noga uppmärkt :) Jag älskar min dymo!
Allt mitt smink bor i ett förvaringsskåp med uppmärkta lådor
Mina smycken trivs bra på fatet från Kartell och i tavelramen
Det är helt otroligt vad skönt det är att ha ett helt rum med klädförvaring istället för en liten skrubb, eller bara en garderob som vi alltid haft förr.

Den bästa förvaringen är dock dold förvaring. I varje hem finns ju många saker som är mindre smickrande för ögat, i alla fall jag vill ju inte se gamla batterier, skafferivaror, och tamponger överallt och hela tiden.

Måndag

Måndag, lön och storhandling. Jag kan informera alla er som inte vet att det är underbart jävla jätteroligt att få en avstämning när man handlat för över 2600 spänn...
Jag fick i alla fall med mig några pumpor hem som får pryda köket i dessa halloween-tider!

Glögg!

Har nu hasat ner i soffan med en liten kopp underbar glögg! Äntligen är det dags för julsäsongens underbara dryck som jag aldrig blir mätt på. Jag ser fram emot att smaka årets glögg som smaksatts med saffran, konjak och pomerans.
I helgen har vi haft besök av Marcus och Christer som blev bjudna på plankstek, det har lagts en massa pussel, sovmorgnar har njutits av och det har jobbats på Strömvallen.
Nu är det dags för en ny arbetsvecka, men först ska vi njuta i soffan och se alla inspelningar vi gjort under veckan som ännu inte hunnits med, och sörpla på lite glögg!

Söndagsbilden

Veckans bidrag till Fabriken

Fredagsmys!


Dags att rycka upp sig!

Nu får det vara slut på soffliggandet. Jag är sjukligt trött på att vara sjuk och imorgon tänker jag gå och jobba även om jag inte är helt hundra. Vi kör igång med en dubbel arbetsdag på 14 timmar, och jobbar därefter 16 dagar i rad, jippi :)
Så här fint har jag det utanför mitt vardagsrumsfönster just nu!

Första snön i natt?

Hörde att första snön kanske kommer redan i natt. Jag har verkligen längtat efter snö och vinter i år, efter förra årets enorma mängder fick jag inte nog, utan bara mersmak :)

Veckans tisdagstema - kuddar

Tisdagstemat hos Fabriken denna vecka är kuddar.
Dom översta två bilderna är från Vinbär och resterande från Åkerbär.

Linda tävlar


Jag är med och fajtas om denna otroligt häftiga lampa hos Jenny, klicka på namnet om du också vill vara med!

Brödbak blev det!

42 bullar och 2 limpor blev det så nu blir det kvällsfika!

Söndagsbilden

Här är mitt bildrag till Fabrikens Söndagsbild

Lätt beslutsångest

Är rastlöst inuti och har en massa energi och idéer som jag vill få ut men är fortfarande inte helt frisk och bli nästan lite andfådd när jag reser mig upp...
Baka bröd? Behövs...
Dammsuga med nya dammsugaren? Behövs!
Rensa och sortera om i klädkammaren? Behövs egentligen inte, men gnager i bakhuvudet och skulle vara skönt att äntligen ha det gjort...
Måla räcket på övre delen av trappan? Behövs verkligen!!
Bara sitta rakt upp och ner och bli frisk? Tråkigt...

Ny kategori mitt i natten

Nu du mamma har jag kommit på en bra sak! Det händer ju mer än ofta att du och jag går runt i affärerna och jag pekar och säger "åh, det där vill jag ha i julklapp" och du svarar att jag ska skriva ner det, men jag glömmer ju så klart alltid bort det... Därför har jag nu gjort en nya kategori här där jag lägger in allt sånt som jag önskar mig :) Så nu är det bara att klicka på "Önskelista" när du behöver julklappsinspiration!

Här kommer den första önskan i önskelistan!
Urtjusiga kryddburkar från Cult Design

Här sitter vi!

Äntligen hemma i soffan igen! Det var lite för tidigt att gå och jobba idag, förkylningen är inte riktigt över. Jobbet gick i alla fall bra och vi vann, men inför en bedrövlig publiksiffra.
Nu blir det en Beck samtidigt som jag sitter och suktar efter Dannes vinglas, jag ska skjutsa syrran och Nisse hem från en fest lite senare så jag får vackert hålla mig nykter. Vin lukar aldrig så gott som när man inte får dricka det!

Underbara pappa

Min pappa är helt fantastisk. Han kan allt och ser en massa möjligheter i alla problem jag och Danne ständigt stöter på. Han bygger allt vi ber om och mer därtill. Han har åkt 11 mil ett tjugotal gånger under hela sommaren för att hjälpa oss i vårt bygge, och aldrig bett om en krona i bensinpengar. Han åker hit när vi inte är hemma, jobbar hela dagen och åker hem igen. För några veckor sen satte han sig i bilen på eget initiativ, körde till Gävle och fyllde hela sin lastbil med kartongerna som vi fyllt altanen med och körde iväg dom till tippen. Och det var inte några kan jag säga, högen var så stor att den började växa upp över fönstren... Han är som sagt helt fantastisk och här följer hans trappbygge!
Väggen rivs...
... och trappen blir synlig från vardagsrummet
Uppstädat
OSB-skivan på plats
Reglar
Helt inklädd
Gips på plats
Jag har påbörjat målningen
Gipset har målats och handtagsskivan har kommit på plats
Som det ser ut idag!
Det ska nog på någon typ av halkskydd på stegen då dom är ganska hala. En lampa ska upp i det höga taket och en massa foton ska klä in väggarna. Men just nu är vi toknöjda med att all lackad furu och rosa plastmatta är borta :)

Sjukstuga

Tydligen blev jag smittad av Dannes snorbaciller... Nu rinner näsan, halsen ömmar och feberfrossan har verkligen gjort sig påmind. Det är svårt att återskapa feberkänslan när man är frisk, men den känns verkligen igen på en gång den närmar sig. Tur att jag flexat ut torsdag och fredag så jag har två hela dagar att kurera mig till matchen mot Linköping på lördag. Massor av te och läsning är min medicin.
Danne har dock piggnat på sig ordentligt och springer just nu fram och tillbaka mellan förrådet  och skrubben under trappen. Skrubben har verkligen varit vår sopstation ett tag och den har proppats full med diverse verktyg och skräp som nu åker ut i förrådet. Jag hoppas kunna styla om lite där inne under helgen, skrubben är det projekt jag sett allra mest fram emot!
Farbror och faster ska på finaste Matildas dop! Nu är det hög tid att börja klura på dop-presenter...

Hallen är klaaaaar!


Smygtitt på hallen

Hallen har idag fått besök av två badrumsskåp (!) Och en massa grönt (!! )
Bilder kommer imorgon :)

Pussel

9 timmars jobb en lördagkväll är väl inte det främsta man önskar sig eter en arbetsvecka med 12 timmars övertid, men jag får faktiskt en liten energikick varje gång jag kliver in på Läkerol Arena och tiden flyger iväg. Kvällen / natten efter arbetspasset ( var inte hemma förrän 23.30 ) spenderades i soffan tillsammans med Danne och På Spåret-spelande mumsandes på lite pannkakor.
Förr i tiden lade jag och Danne väldigt mycket pussel, vi satt en stund nästan varje kväll och pillade dit några bitar. På senare år har det helt glömts bort, men imorgon tror jag att jag efter inspiration från min fina systers blogg ska införskaffa mig ett nytt!
Det finns en pusselsort som vi fastnade för, där man inte på traditionellt sätt kan se på kartongen vad man lägger utan man får se hur människorna som tittar på bilden vi ska lägga ser ut.

Före och efter



.




När man går här hemma om dagarna tycker man ibland att det verkligen inte händer nånting... Att-göra-listorna blir inte kortare i den takt man vill och det dyker ständigt upp nya saker som måste fixas. Men stunder som nu när man tittat på gamla bilder inser man verkligen hur mycket som HAR hänt! Vi har ändå bara bott här i 9 veckor.
Och som vanligt så har solen och dagsljuset bestämt sig för att göra kväller när jag ska ta bilder, därför blir dom så gula...

Ny hängare

Vilken skön helg! Lördagen spenderade jag med en shoppingtur med mamma och ett besök hos syster i hennes nya lägenhet. På kvällen kom Marcus förbi på lite lasagne och ett par filmer. Söndagen skrotade jag bara omkring här hemma och småpulade lite. Helt perfekt uppladdning inför den här tuffa veckan som väntar, hockey i morgon och på lördag vilket innebär 14-timmars dagar. Och kvartalsbokslutet som ligger och lurar runt hörnet där dag 4, 5 och 6 är värst, alltså torsdag, fredag och måndag. Men jag ska inte gnälla, jag är oerhört tacksam över att jag trivs så bra på alla mina jobb och skulle inte vilja jobba någon annanstans!

Häromdagen klickade jag och sambon hem den här klädhängaren från Ellos och i morgon anländer den till residens N/W!

Äntligen helg!

Efter en lång arbetsvecka med alldeles för många jobbade timmar ska det bli underbart skönt med en LEDIG HELG! Nästa vecka börjar en riktig jobbarperiod med åtta helger i rad med matcher/arrangemang varav tre av dom veckorna har tre matcher, alltså 58 timmarsveckor. Och som om inte det vore nog är det återigen dags för kvartalsbokslut på det "riktiga" jobbet vilket innebär en massa övertid även där. Därför ska jag njuta riktigt mycket den här helgen och göra absolut INGENTING!
Ha en jättefin helg allesammans!

RSS 2.0