Sovrummet

Jo men så här blev det! Riktigt mörka bilder knäppta efter mörkrets inbrott ( som för övrigt slog till redan vid eftermiddagsfikat idag! ).
En riktig Ikea-fest blev det i alla fall med Malm överallt. Jag har alltid gillat Malmsängen och vi hade den faktiskt för några år sen, då i ek... Men den är ju så låg! Så vi blev riktigt positivt överraskade då vi strosade runt i det blågula varuhuset och fick syn på en nyhet; en högre malm! Den här är ca 20 cm högre under sängen och 30 cm högre i gaveln.
Tapeten är från Rusta, 111 spänn rullen, ett riktigt fynd. Eftersom man inte spenderar så mycket tittande tid i sovrummet kanske vi ( jag ) inte tröttnar på den på några månder i alla fall =)

ShoppingdagIdag har vi varit ut på en ordentlig shoppingrunda, bland annat har den sista möbeln till det nya sovrummet inhandlats så snart får ni se resultatet =) Innan vi är färdiga måste jag ge mig ut på jakt efter två gamla tavelramar som ska hängas på väggen ovanför sänggaveln. Så alla secoundhand-butiker i närområdet kommer besökas flitigt den närmsta veckan.
Dessutom sprang vi på den här tavlan idag! Kärleken var total och vilken tur att vi har en tom vägg i sovrummet att fylla.

Nu blir det lite hockeymys med ett varsitt glas rött innan vi ge oss på den sista ikeainstruktionen för ett bra tag framöver!

Oj, en tapet!

Tapetsering hemma hos Bompenfamiljen, det är inte varje dag det. Det är ju så mycket enklare, och betydigt billigare att måla så i princip alla väggar här hemma är målade vita. Då kan man ju ändra det man vill ha på väggen varje dag om så önskas. När tapeten sitter där så sitter den ju där och ser ut som den gör. Dessutom är jag helt allergisk mot tavlor, hyllor eller annat som sätts upp på mönstrade väggar.
Allt detta till trots sitter det i alla fall nu en tapet på väggen! Och nöjd blev vi!
Dessutom skymtar ni vad som låg i paketet häromdagen, ser ni vad det är? =)

Oj, vad händer nu då?!


En helt otrolig dag

I går vaknade jag verkligen på fel sida, sur och grinig klev jag upp och gjorde mig iordning för att åka till jobbet. Vanligtvis tycker jag det är skitkul att jobba på hockeyn men igår funderade jag vad jag höll på med, jobba varenda jävla dag, hur bra är det egentligen?

Framme på Läkerolen vände det ordentligt. Jag och Eva brukar alltid köpa 3 st 50/50-lotter och dela både på avgift och eventuell vinst. För er som inte vet så är 50/50-lotteriet precis som det låter, 50% av försäljningssumman behåller Brynäs och 50% vinns utav en lycklig lottköpare. Vi köper som sagt alltid 3 lotter, av 3 olika säljare. Eva sprang iväg och valde 2 st och jag hittade i min tur en gullig gubbe att handla av. "En lott tack" sa jag och sträckte fram min tjuga. Han rev av lotten och la den i min hand. "Oj, nu fick jag två" sa jag till gubben och gav tillbaka den understa. Men jag ångrade mig snabbt och sa "Nu har jag ju tagit i den här så nu måste jag köpa den också, annars vinner väl den". Så vi gav honom ytterligare en tjuga och återgick sedan till jobbet.
Tror ni faan inte att vi vann på just den lotten?! 18 100 spänn att dela på!

Dessutom hittade vi tvåhundra i entréhallen när vi gick ner och kvitterade ut vinsten. Och jag hade spelat 5-2 på matchen och fick in resultatet!

Strax under 10 000 extra för en arbetsdag är ju inte helt fel... =D

Vändning

I förrgår vände vi köksbordet 90°. En av oss var riktigt pessimistisk till idén medan den andra var jättetaggad. Så bordet vändes och likaså gjorde åsikterna. Nu är Danne skitnöjd och jag lite mer tveksam. Det är inte sämre men inte heller bättre... Det får nog stå och gro nån vecka innan vi bestämmer oss helt.

Nä hörrni, nu tar vi helg va?Välkommen sköna fredag! Morgonmys med nybakt bröd och tända ljus på jobbet, färska liljor som pryder vardagsrummet, god mat och en skvätt rödvin och fredagskvällen är fulländad!

Av en proffsfotografHerr Bomps vän Marcus var häromdagen hemma hos oss och tog lite bilder. Han är ruggigt duktig måste jag säga, riktigt fina och skarpa bilder med otroligt ljus!

Behöver ni fotohjälp så ta Marcus till hjälp, singel, F-skattsedel och som sagt ruskigt duktig! :)
http://web.me.com/marcusfriberg

Taggigt värre

Lite kvällspyssel av taggig karraktär. Jag förstår att det är lite svårt att se vad det står, men taggarna stavar i alla fall "Linda ♥ Bompen"

Dörrmålning och nästan hundratusenärerVi bad om lov att måla insidan av dörren, lov fick vi och måla gjorde vi! Nu är dörren svart och skrivbar tack vara skoltavelfärgen. Ännu ett lager behövs för att få den riktigt kolsvart och en torkbar yta, men vad bra det blev, skönt att få bort den blå dörren.

Sambon och han lilla tipsgrupp var sååå nära att vinna en halv miljon igår på stryktipset. Såååå nära!! I stället fick vi nöja oss med 9600, delat på tre. Konstigt att man inte blir gladare för 3200 spänn men när det är så oerhört nära så blir man ju mest bara besviken...

Nu blir det vin!!Vi firar inlämnandet av kvartalsbokslutet med en riktig myskväll, 3 hyrfilmer har införskaffats, vinet är upphällt, pizzan beställd och ljusen är tända. Trevlig helg till er alla!

Semlan på upptäcktsfärd i köket


SkoltavelfärgNär jag ändå hade lite färg över passade jag på att måla dom blå glasvaserna från Ikea som införskaffades för ett tag sen. Tanken med blå vaser var god och visst är dom ruggigt snygg i den färgen men vad gör det när man inte hittar plasten för dom? Därför fick dom bli härligt mattsvarta och flytta ut i hallen.


Griffeltavla

Istället för en griffelvägg blev det en lite mindre griffeltavla som får bo i hallen. Drömmen om en hel vägg lever kvar men så länge duger den här bra! Jag måste visst uppsöka en bokhandel eller liknande och införskaffa nya blackboard-pennor, dom gamla har torkat ur helt....

KubhyllorIdag drog mamma och jag ner till Uppsala för en shoppingrunda. Med mig hem följde dessa kubhyllor. Tanken är att dessa ska sitta på väggen ovanför maskinen, men eftersom bänkskivan sitter på väggen av anledningen att gömma vattenledningarna gäller det att tänka till innan man börjar borra där. Det blir ett jobb för pappa nästa gång han kommer på besök :)

I tidningen

För några månader sen fick jag en förfrågan att vara med i Vårt Nya Hus. Efter att ha kikat igenom tidningen tackade jag gladeligen ja.  Allt eftersom månaderna passerade så glömdes det faktiskt bort lite och eftersom jag inte hörde mer trodde jag att jag säkert inte blivit utvald.
Men idag när vi var på Ica såg jag tidningen och bläddrade igenom den, och där var helt plötsligt mitt vardagsrum! Lite skumt men jätteroligt att se det i tryck!

Ännu en ljusstake...Men den här var så snygg att jag verkligen inte kunde motstå!
I gjutjärn från Design Duoform.


Fram och tillbaka...


Ett sug efter att göra om lite smög sig på och halva kvällen har vi flyttat möber fram och tillbaka. Det tog nån timme och ett par försök att inse att det nog var bäst som det var från början... Tyvärr har vi en väldigt oflexibel planlösning som inte alls passar mig och mina impulser. Men men, lite nytt blev det i alla fall men tyvärr hann det bli alldeles för mörkt för att bilderna skulle ge resultatet nån rättvisa så ni får hålla er tills imorrn :)

RSS 2.0