New York-kudden

Minns ni kudden jag hyllade för ett par veckor sen? Idag låg den i min brevlåda! Tusen tack till underbara Saga på Living and Room!!
Vill du ha en egen så hör av dig till Saga så kommer hon hem till dig och visar upp den bland en massa andra supersnygga prylar! [email protected]

Om något helt annat än inredning

Min ganska nyfunna idol Hillevi Wahl ( som förövrigt är skrämmande lik min svägerska Kicki ) skrev häromdagen en krönika i Metro som berörde mig djupt. Den får mig nästan att skämmas över att jag lägger ner så otroligt mycket av min vakna tid på så ytliga ting som möbler, färger, tidningsställ och kuddar. För att inte tala om hår, nagelllack, skor och vinterjackor...
Det finns människor som är så otroligt betydelsefulla för andra människor, människor dom inte ens känner. Och OJ vad jag avundas dom som inte gör annat än sprider sån glädje omkring sig varje dag. Även om jag nånstans inser att varje människas liv är dennes egna och varje person definerar sitt eget liv, på sitt eget sätt och med sina egna val. Alla är inte hjältar och alla kan inte heller bli hjältar. Men det finns en hel drös vardagshjältar omkring oss, Juliana Wiklund är en av dom.
Källa: Metro

Heja dig Hillevi som uppmärksammar detta!!

Griffel

Jag skulle så gärna vilja ha en griffelvägg nånstans i huset. Helst i köket så jag kan kladda ner lite recept, veckomenyer och sånt roligt. Men platsen finns liksom inte. Det enda stället vi egentligen har "till övers" är insidan på ytterdörren, men får man verkligen måla den i en bostadsrätt?

Bild: Alvhem  ( vad annars? )

Blossa 2011

Det här blir verkligen spännande, känns som att det här kan smaka både skit och himelskt gott! Om inte annat är det ju som vanligt en ruggigt snygg flaska och det är ju inte jul på riktigt utan Blossa!

Vantar, mössor, halsduk...

Ja, soppåsehållare från Ikea! Dunkade upp en åt oss var i garderoberna i hallen, så slipper allt ligga i en hög på botten av garderoben. Ni vet hur man står där på morgon, "Vart faaan är bilnyckeln??" och sliter ut mössor, vantar, reklam och annat som gärna samlas i en och samma hög i garderoben. Förhoppningsvis blir den högen nu lite mindre i vinter och vi kommer iväg till jobbet i tid =)

Sennerholt + Agaton



Kan det finnas en mer lyckad kombination? Therese Sennerholt med sina fantastiska illustrationer och bilder stylade av Lotta Agaton med sin otroliga fantasi och blick för detaljer.
Det finns förresten ingen bild i hela världen som inspirerat mig så mycket som Lottas bild här nedan. Den är helt perfekt.


Ljusstakarna

Nej, jag tror inte jag klarar av att ha den vänstra ljusstaken i sin orginal teakfärg. Men för en kväll funkar det =) Som ni ser blev resten svarta, jag köpte också på mig 4 i silver på Erikshjälpen och 2 st på Ikea.
Vi har precis hävt i oss plankstek och tar nu steget vidare mot godisskålen och IDOL!

Fotobok

Som ett litet tack för en underbar resa gjorde vi en fotobok till mamma och Christer. Vi använde oss av Fuji's verktyg för att skapa boken, en lätt och helt okej sida, varken mer eller mindre. Men resultatet var över förväntan, tjocka och fina sidor och väldigt fina färger i bilderna.

Vattna mig


Ibland behöver man en liten påminnelse =)

♫ Nu är det jul igen... ♫

94 dagar kvar till julafton och här är ( en del av ) min önskelista mamma!
Gillar Linda Lagerhaus? Ptja, det är väl okej... :D

Sittpuff från Lagerhaus


Bildkälla


Men GE MIG!!!!

Halvfärdig



Slipad och grundmålad. Så här långt är jag... Ganska nöjd. Jag är ju egentligen inte så mycket för den lantliga, slitna "shabby chic"-stilen så jag blir lite osäker på om dom verkligen kommer passa in i vardagsrummet...? Kanske hade dom varit snyggare om dom fått behålla sin träfärg... Jag har en lite och en stor rulle kvar i sin originalfärg, måste ta en funderare på hur jag vill ha det...


Premiärmatch

I eftermiddag smäller det! Brynäs gästas av sorgedrabbade HV71 i första hemmamatchen som kommer inledas med en tyst minut för att hedra Stefan Liv.
Jag är litesmåstressad och sticker dit redan nu, det brukar vara mycket som måste fixas inför en säsong och eftersom jag jobbat på mitt "vanliga" jobb till sent på kvällen varenda dag har jag inte hunnit förbereda mig ordentligt.
Men vad härligt att det äntligen är igång igen! Livet är ju lite trist utan hockey :)

Fotovägg

Tack för era åsikter i föregående inlägg! Ljusstakarna blir nog alla svarta, målade hälften av dom svart redan samma kväll jag frågade er och nu väntar resten på att få samma uppfräschning.

Mellan dom två ingångarna till köket har vi en väggsnutt på ca 120 cm. Tanken var från början att ta ner även den när vi renoverade, men den är bärande och det kändes inte värt mödan att sätta upp balkar och sånt för att få till det. Så den fick vara kvar. Just nu sitter fejk-öppna-spisen på den väggen, men efter noggrannt övervägande från sambons sida har vi bestämt att ta ner den. Dels används den för sällan, dels har jag aldrig tyckt om hur "väggsnutten" används.

Därför blir det en 200x120 cm stor fotovägg här! Har suttit och redigerat lite bilder men har stor beslutsångest... En otroligt fin bild på lilla Matilda är redan beställd genom svärmor, men resten har jag väldgt svårt att välja ut...



Visst ser det väldigt kalt och "oinrett" ut här?! Jag älskar stora tomma väggar och ytor. Hemma hos andra. Jag har oerhört svårt att låta väggarna vara så hemma hos mig. Jag är nog lite mer för mysig inredning än stilren ändå... =)


Ljusstakar



Jag stack iväg en sväng från jobbet i går eftermiddag och köpte på mig en massa gamla träljusstakar på Erikshjälpen. Som ni kanske redan förstått ska dom målas, men om alla ska bli svarta eller vita eller blandas har jag inte riktigt bestämt mig för än... Vad tycker ni?

Randigt var det här!



Ja jösses vad randigt det blev! Tjusigt värre om jag får säga det själv =)

Imorrn åker jag till Eskilstuna för ett möte med en av våra största kunder, Volvo. Ska bli otroligt spännande! Nästan ännu mer spännande är att jag ska köra, själv. Vi får se om jag hittar dit =)

Gammal ikea byrå



Min mamma har en gammal byrå från Ikea som jag varit lite avundsjuk på. Förstå vad mycket skräp man kan stoppa i den här, en låda för sy-prylar, en låda för kvitton, en för penslar... Men eftersom den inte längre går att köpa på Ikea och mamma inte vill ge bort sin hade jag gett upp tanken om den. Men så ringde mamma i fredags och sa att den dom har på jobbet blivit överflödig! Och den stod så prydligt i hallen när jag kom hem!



Efter lite pimning blev den skitsnygg och det är nästan så att jag tycker det är lite jobbigt att stänga in den i skrubben...


Helgen

Lördagsvällen och natten spenderades hos svärföräldrarna i Årsunda. Som alltid god mat och trevligt sällskap. För första gången på flera år sov vi kvar och invigde därmed friggen som byggts på tomten. Ursnygg med vitt plankgolv och riktig stug-doft.




Idag var det träningsmatch på Läkerolen mot numera allsvenska Södertälje. Som sig bör slog vi dom med 7-0 =) Som vanligt första matchen på säsongen jävlades nästan allt och vi var bara minuter från att bli inlarmade. Min fina vän och kollega lyste dock upp min dag rejält när detta ljus i fint inslagspapper placerades i min hand. Tack Eva!

Nu är dom här!!



Som jag letat!! Men nu står dom här! Kabelrullarna som efter mycket jobb nån gång framöver ska bli våra nya soffbord! Lycklig, lycklig Linda!!

Men jag antar att det kommer krävas många timmars arbete för att få dom i bra skick, slipning, lagning av hål, urdragning av spikar, målning... Men det gör inget, jag är bara GLAD!! Jag har god lust att sätta tänderna i det på en gång men efter ännu en 12-timmars arbetsdag är jag helt slut så jag får nog spara det roliga till helgen.

Sov gott alla fina!

Sovrummet

Jag får många frågor om hur vårt sovrum ser ut. Sovrummet ligger på övervåningen som haft väldigt låg prio och därför har det mest ställts in en säng och ett par sängbord här. Andra sidan av rummet är väldigt tom och väggarna gapar öde. Men planerna finns, det är bara tiden och orken somm fattas...
Men här får ni i alla fall några bilder så ni har en liten aning om hur det för tillfället ser ut.

Glad!



Hur glad blev jag idag när jag kom hem och såg att Danne klippt ner hela häcken?! Och dessutom samlat ihop skräpet i säckar! Nu är det bara att slänga in skiten i bilen och ta en tripp till Återvinningen så är den förstörda häcken ett minne blott! Vår förhoppning är att den till sommaren 2012 ( eller mer realistiskt 2015 ) ska vara frisk, rak och minst 150 cm hög! =)

Dessutom ska jag i eftermiddag få hemta hem något som jag sökt med både ljus, lykta karta, kompass och google efter i flera veckor! Vad det är får ni nog snart se =)

Badkarshyllan med stort B

Jag vet inte hur länge, men det är länge jag letat efter en vit hylla till badkaret. Vi har haft en i trä från Ikea i all evighet, varför man nu tillverkar något som dagligen utsätts för vatten i trä? Den blev snabbt solkig och full av kalkavlagringar från vattnet. Och den har aldrig passat in triktigt då vi som bekant inte är överförtjusta i träfärger. Men man vill ju ha något att ha dom små pinalerna på som man behöver i badet; tidningen, champagneglaset och jordgubbarna, fotfilen eller vad man nu gillar att pyssla med medan man myser där nere i bubblorna.
Idag fann jag den. Enkel, vit och helt perfekt. Den här kommer för alltid att bo i mitt hem.

Några kvistar mindre...


Som jag sagt förut, måndagar är min energiska dag. Jobbade över 3,5 timme och direkt när jag kom hem klippte jag ner halva häcken. Var så otroligt trött på det asfula åbäket med sina lila bär som lämnar fläckar överallt. VÄCK HÄCK!! Jag hoppas jag har lika mycket energi och orkar fortsätta när jag kommer hem imorgon, även om det kanske är lite sent för trädgårdsprojekt nu när det är september...?

Monstret på hyllan



PUH!! Nu har vi äntligen kommit hem från årets DAK-marknad i Falun. Varje år åker pappa dit och säljer massvis med skrot, mer än vad han själv klarar av och därför behöver han varje år lite hjälp. Imorse steg vi därför upp 4.20 så nu känns det som klockan är midnatt fast den bara är 18.19...

Men, till rubriken, i Grekland fann jag det här lilla kaninmonstret som genast fann mitt hjärta. Hon är väldigt liten och får så länge bo på tavellisten ovanför soffan. Ser ni vilken färgbomb hon utgör i sin omgivning?! =)

Randigt



Soffan kommer i höst att vara väldigt randig. Filten som jag glömde visa igår kommer så fort jag orkar sätta mig vid symaskinen att sällskapas av lika randiga kuddar. Jag känner mig lite förälskad i ränder!

Äntligen!!


[Bildkälla]

Världens bästa butik har fram tills igår bara kunnat besökas fysiskt, men nu äntligen går det att shoppa loss via nätet! Jag satt halva natten och gick igenom hela sortimentet och jag bara älskar Lagerhaus!!

Ikea



Det blev en tur till Ikea efter jobbet idag för att spana in det nya sortimentet. Tyvärr är vårt varuhus här i Gävle Sveriges minsta så vi får inte ta del av alla nyheter. Jag har ännu inte hunnit bläddra igenom hela katalogen heller men en hel del roligt verkar det ha kommit!

Idag fick en gammal goding följa med hem, eller tre godingar för att vara exakt. Vasen Salong har funnits i många år, och lika många har både jag och Danne varit sugna på dom. Så nu står dom äntligen här =)

RSS 2.0