Ett hjärta för våra hjärtan
Kappahl säljer vackra silversmycken till förmån för hjärtforskningen och har för femte året i rad samlat in miljoner för att rädda fler kvinnorhjärtan. I år är hals- och armbandet designat av Miss Dee. Jag vill självklart vara med och stödja denna idé där både produkten och tanken är fin.

129 kr, hos Kappahl

En lillebrorNär sambon fastnade ett par timmar i Stockholm mellan två tåg passade jag på att skicka in honom på Lagerhaus. En lillebror till bubbellyktan fick följa med hem till lyckliga mig!

Nordic Design Collective

Foto: Jenny Unnegåred

Har ni hunnit kika in hos nylanserade Nordic Design Collective än? Om inte så gör det! Jag satt som klistrad framför skärmen halva dagen. En massa unga, kreativa formgivare som visar upp konsten från sin bästa sida. Helt i min smak!

Färglöst var det härNej, nåt färgsprakande hus är vi väl inte kända för att bo i. Vi har hittat vår linje som vi båda trivs allra bäst med så den kör vi stenhårt på. Vi bråkar faktiskt nästan aldrig om inredningen, vi har accepterat vårt färglösa liv och trivs med det, njuter av det. Alldeles utanför fönstren finns all världen färger om man skulle bli sugen.

En annorlunda födelsedagHerr Bomp fyllde hela 32 år häromdagen och vi hade bestämt oss för att fira med lite bubbel och god mat. En sväng till Systemet och City Gross genomfördes därför men avbröts abrupt när idén om en ny skänk till matrummet kläcktes. Herr Bomp godkände gladerligen idén, handlingen avbröts och Ikea gästades istället.
Födelsedagskvällen spenderades således på golvet, skruvandes, med ett Maxmål. Men lite champagne sippades åtminstonde... :)

Ännu en tavelväggIngen damejeanne idag, men en hel kasse med ramar inköptes för några få kronor styck. Dom fina bilderna pillades ur och ramarna målades svart. Jag har ju en liknande tavelvägg i köket och älskar den verkligen, således byggdes ännu en i hallen.

En dag ska jag ränka alla tavlor/ramar som finns i det här huset, det lär inte bli några...

Hitta dina bilder på nätet

Visst är det tråkigt när du lägger ner massor med jobb på en bild och en text, och nån annan sen snor det utan att ens så mycket som länka till källan. Har du otur upptäcker du det inte ens och får därmed ingen möjlighet att skälla ut tjuven.
Men visste ni att man kan söka dina egna bilder på Google?! Tryck bara på den lilla kameran i sökfältet, välj vilken bild du vill söka efter och vips får du upp alla sidor som innehåller din bild.Dom flesta är ju dock helt ärliga och länkar till sina källor, som systrarna Bäckström som jag hittade till genom att prova detta! Eller om du är nyfiken på vad en växt, fågel eller kattras heter, knäpp ett kort och ladda upp så får du massor av träffar!

LoppisJag har varit, i mina mått mätt, dålig på att gå på loppis på sistonde. Men Eva och jag tog en sväng till Biståndsgruppen efter jobbet i fredags och då ramlde jag över den här snygga vasen för 30 kr. Nu ska jag ta tag i loppisarna i Gävletrakten när en munblåst damejeanne till altanen ska hittas. Dom är dock omåttligt populära så jakten kan bli hård. Wish med luck :)

Sminklåda

Jag är som bekant otroligt morgontrött och kliver sällan upp mer än 30 minuter innan jag måste sticka iväg till jobbet. Det kräver dock sina förberedelser, duschning och hårtvätt sker kvällen innan, likaså klädbestämning, fikafixande och väskpackande. Allt är färdigt innan jag går och lägger mig på kvällen.
Sminka sig kan man ju dock int göra kvällen innan och därför sker det oftast halvsovande i soffan, dels för att jag är paralyserad av sömninghet och inte orkar stå, dels för att vi inte har något fönster i badrummet och därmed inget bra ljus. Mindre trevligt att sminka sig där inne och sen komma ut och se värre ut än innan jag började.

Det är däremot inte så snyggt att förvara en sminkväska under soffbordet i vardagsrummet, och ja, man kan bära ut den till badrummet varje dag men det är bara att inse att det händer inte.
Vi var därför tvungen att lösa "problemet".


En sån här har väl dom flesta hemma? Om inte så kan jag passa på att tipsa om att dom säljs för halva priset på Ikea just nu.

Jag använde kartongen vi köpte skrivaren i och klippte ur lite avskiljningsväggar som sedan tapetserades, och vips! En perfekt sminkförvaring som passar betydligt bättre in i vardagsrummet än en traditionell sminkväska!

Pling plongUtifall besökarna blir konfunderade och inte vet hur dom ska annonsera sin ankomst... :)

Av ett gammalt pringlesrör...

.
Skapandelusten susade i huset så nagelsaxen och dekorplasten åkte fram och en liten burk för kökets vita plastslevar växte sakta fram.
Nu ska jag fortsätta med något betydligt större, fönsterbrädorna i vardagsrummet ska få bli vita!

Bomässa

.
Mamma och jag droog iväg till tennishallen där det hölls Bomässa idag. Några få bra montrar blandades med en hel del skräp och dryga försäljare som försökte kränga på oss allt från Viasat till kristallkronor. Men lite fick vi med oss hem, dom här söta glasburkarna med inlagd syltlök och lingon för 25 kronor styck, 6 nummer av Plaza och Hem Ljuva Hem för ynka 50 spänn och en 15 kilos låda med kött beställdes av en lokal bonde.
Köpte dessutom en rolig present till Herr Bomp som tyvärr inte kan visas upp förrän efter hans födelsedag i mitten på mars. Jag tror den kommer passa herrn i huset riktigt bra =)

Helg!


Nä, nu tar vi helg va?

Vi ska strax bege oss ut till stugan för lite presentutdelning och tacos. Imorrn blir det jobb på Läkerolen och vi avslutar med söndagsmiddag hos mamma.

Igår fick jag ett riktigt galet ryck och möblerade om hela vardagsrummet. Resultatet kanske får ni se imorgon :)

Kan man spraymåla allt?Julen kanske är slut nu, det är ju trots allt mars... :) Så jag skakade av alla gamla barr från minijulgranen och sprayade stammen svart. Och visst gick det hur bra som helst. Sprayfärg är verkligen the shit!

RSS 2.0