Fabrikens tisdagstema: Hallen


Jul i vårt hus

Idag är dagen för julpyntandet hemma hos Bompenfamiljen! Jag strax ska bylsa på mig stövlar, jacka, mössa och vantar och bege mig ut i garaget för att leta reda på jullådorna.

söndagsbilden vecka fyrtiosju

Snö, snö snö i mängder. Hur mysigt är det inte att sitta inne i värmen nu framför det första tända ljuset, en kanna te och se ett maraton av Sex and the City? Helt fantastiskt!

brynäs - djurgården

Vilken dag, vilken match! Oerhört heta känslor både på läktaren och på isen. Lagen har nog olika åsikter om både Ekmans hugg och supportrarna på läktaren, vem man ska skylla på och vad konsekvenserna blir. Jag ska i alla fall vila lite efter en oerhört hektisk arbetsdag med 8 timmar nonstop av utskällningar, strömavbrott, galna supportrar, bomber och bengaler.
Bilder lånade från gd.se och Scanpix

snö

Kan inte påstå att jag är jättesugen på att för andra gången idag ge mig ut och skott fram bilen. Klev upp och skjutsade Danne till jobbet idag, han gav sig ut och skulle skrapa rutorna på min bil och hade sönder min vindrutetorkare! Så nu får jag köra skit-Seat hela dagen... :) 

Resultatet av årets julbak


Adventspyntat och bakat

Imorgon har jag fredagsfikat på jobbet, vilket innebär att jag ska fixa frukost, färskt bröd och pålägg. Därför ligger det 40 nybakta tekakor och svalnar på bänken i köket just nu. Jag blev lite utmanad då Sigbritt "TANTEN" på jobbet är mjölkallergiker så jag fick göra om receptet lite, vi får väl se hur det smakar :)
Efter jobbet sticker jag och Eva och handlar inför årets traditionella julbak med mina tre bästa tjejer, jag tror det är femte året vi fyra julbakar tillsammans och jag ser fram emot en mysig kväll!

Vad tycker ni??

Svarta eller vita bänkskivor, vad tycker ni bäst om?!

Tisdagstemat hos Fabriken

Inte kommit i säng än, var tvungen att leta reda på en bild ur "arkivet" på adventspynt att använda till veckans tisdagstema. Jag upptäckte att jag har inga! Jag som älskar att pyssla och göra egna adventsljusstakar har nog aldrig tagit en bild på något jag gjort. Här visas därför farmor Ingrids underbart julpyntade hem från julaftonen 2003. Det är så här det ska se ut på julafton!
Och så här kan det se ut när en liten tosse på 5 månader försöker öppna paket på julaftonsmorgon :)

Vi är med socklar!

Är nyss hemkommen från en lång arbetsdag med en både trevliga och mindre trevliga upplevelser. Ska strax hoppa i säng då jag måste vara på jobbet tidigt (8.15, och ja det ÄR tidigt!) ) imorgon. Blir nog dock inte så långvarig där då Danne är ledig och det är hög tid att börja tänka på allt julpyssel som ska hinnas med innan söndag.
Socklarna gjorde verkligen en gigantisk skillnad i köket! Vad "helt" det blev! Nöjd, nöjdare, Linda!
Puss och godnatt!

Mångsidiga koppar!

Frej och Kicki kom förbi en sväng innan middagen i stugan i lördags och hade med sig dessa gulliga espresso-/glögg-/äggkoppar i inflyttningspresent! Tusen tack!

Inspirationsdag

Idag var stora delar av jobbet på en fantastisk föreläsning på Gävle Teater. Jag och min tankspridda hjärna hade förstås helt glömt bort det och åkte som vanligt till jobbet, som vanligt 5 minuter försenad. Jag hann parkera och kliva ur bilen innan jag fick en riktig "NEEEEJ"-upplevelse. In i bilen igen, åkte till teatern och snurrade runt runt några kvarter innan jag till slut hittade en parkering, sprang till en betalautomat och betalade dom hutlösa 109 kronorna det kostade att stå 9.15-16.00. Rusade till teatern för att inse att jag nu var nästan 20 minuter sen och att dörrarna var låsta. Jag ringde Christer som kom och släppte in mig via sceningången och hann precis in i tid till förmiddagskaffet :)
Missade en föreläsare men dom jag hann med att se var alla faktiskt helt fantastiska! Speciellt Benny Haag och Lou Rossling. Och Louise Hallin som har en otrolig förmåga att fånga sina lyssnare, även när hon pratade om något som egentligen inte intresserar mig satt jag som fastnaglad och timmen rusade iväg.
Så nu ska jag mysa ner mig i soffan med innehållet i den goodiebag vi fick. Kanske blir det lite brödbak senare ikväll :)

Söndagsbilden vecka fyrtiosex


Nästan, nääästan, nääääääästan klart!

Diskmaskin inkopplad och provkörd!
Ugnskåpet har fått sina lådor, nu är kökets samtliga lådor på plats!
Den vinklade passbiten har sågats, provats, sågats och tillslut skruvats fast!
Vi har borrat lite hål i bänkskivan så varmluften från elementet om gömmer sig någonstans där under kan ta sig ut :) Hålen har sedan målats svarta precis som ventilationsgallret som syns på bilden som nu ligger under press fastlimmat mot skivan.

Ledig helg!

För första gången sen i augusti har Danne och jag ledig helg tillsammans! Det har varit otroligt mycket jobb i höst och vi har gått om varandra i flera månader, men nu äntligen har vi två dagar ledigt tillsammans. Detta firades med Dannes favoriträtt, oxfilépasta.
Man kan naturligtvis använda vilket kött man vill, men det är godast med riktigt fint kött. Släng i en näve hackad persilja, två klyftor vitlök, 2 - 2,5 dl vispgrädde, 3 msk champinjoncreme, en burk champinjoner, en skvätt rödvin och salt och peppar. Servera med valfri pasta. Supergott!

Bänkskivan på väggen

Visst blev det bra?! Ascoolt tycker jag och klappar pappa ordentligt på axeln för dagens insats!
Även jag har fått lite gjort idag. Lite tjejigare sysslor, men ändå så långt ifrån Linda man kan komma; jag har fållat, sytt och strykt gardiner! Jag kan nästan se mamma sitta framför datorn nu och applådera, efter år av tjatande om mina gardiner som varit alldeles för långa och släpat i golvet har nu även jag blivit vuxen och insett att det är fan inte snyggt. Riktigt nöjd med dagen ska Danne och jag nu skruva ihop dom sista två lådorna till köket, sen vill jag aldrig mer se en Faktum-kartong så länge jag lever.
Må gott och sov sött!

Mer bänkskivor!

Vi har ungefär 12 kilo sågspån runt om i hela huset som jag ska försöka samla ihop... Men bänkskivorna är grymt snygga! :)

TisdagsKAOS

Så här fint var det hemma hos oss vid lunchtid idag. Vardagsrummet ser iofs nästan likadant ut just nu, men köket har förbättrats lite sen dess;
Första STORA skivan är på plats! Vi har lite småproblem kvar att lösa med passbitar till vänster i bild
Min pappa är grym på att mäta och såga! Och Danne också naturligtvis :)
Coolaste stolen nånsin!
Den kommer att få bo i vårt sovrum som ska börja göras iordning så fort köket är färdigt. Förmodligen kommer den inte synas så mycket då jag vet vilka klädmängder det brukar samlas i sovrummet...

Första svarta skivan på plats!


Mysmåndag

Har ni sett vilken urhäftig "julgran"?! Det tog mig nästan två år och en massa saker i utbyte för att jag skulle få byta ut den vanliga traditionella gröna granen mot en svart, så det här är nog mest att drömma om. "Du får inte designa sönder julen" brukar jag få höra...
Medan jag myser med min pysseltidning kokar min enorma köttgryta för fullt. Nu när delar av köket ska rivas imorgon och vi förmodligen inte kan använda spis och ugn på någon vecka kan det vara bra att ha lite matlådor i frysen!

Söndagsbild(erna) vecka fyrtiofem

Foto: Gun Wigh, gd.se
Två stora och fina händelser idag, lilla Matildas dop och GIF som säkrade allsvenskt spel 2011.

Middagsbesök

Ikväll har vi fått fint middagsbesök av mamma och Christer där vi bjöd på kycklinglasagne och marängswiss.
Titta vilka fina blommor jag fick!
Christer har nu varit ute och smygrökt klart så nu vaknas det lite kortspel!

Ett lite försenat tisdagstema

Gårdagens tisdagstema hos Fabriken var köksinredningar.
Här kommer lite bilder över vår resa i köket!
I nyköpt skick
Efter många, många timmar och ännu fler versioner blev det här den slutgiltiga planen
Väggen mellan köket och det blivande matrummet har rivits
Helt nollställt
Väggarna har gipsats, fått tapet och dom flesta köksstommarna har kommit på plats
Som det ser ut just nu.
På fredag kommer dom svarta bänkskivorna, fast jag måste säga att dom här vita, tillfälliga skivorna har vuxit i mina ögon. Pappa kommer i alla fall till helgen eller i början på nästa vecka och skär till skivorna och Danne och jag ska sätta socklar under skåpen. Vi ska också koppla in
diskmaskinen ( äntligen! ), förankra skåpen som skymtar längst ner i bild, skruva fast ugnen, bygga ihop en till stomme, fräsa ur för bänkskivan som ska sitta på väggen (!), sätta golvlister, sätta golvtrösklar, koppla in fläkten, köpa och kapa en täcksida, så ja, det finns en del kvar att göra... Det är lätt att sluta så fort köket blir funktionsdugligt och ser någolunda okej ut, så här har det sett ut i över en månad nu. Men nu jävlar ska vi sätta fart, till jul ska det ju vara färdigt! :)
Vårt kök är inte det flashigaste som finns, alla stommar, fronter, handtag, bänkskivor och diskho är från Ikea. Vitvarorna är inget som du hittar i fina Östermalmsvåningar och vi har kompromissat med vår vilja för att komma ner i ett rimligare pris. Men vårt kök är verkligen vårt, inte vårt som i Bankens, utan vårt! Och jag ställer mycket hellre in min mjölk i mitt eget kylskåp från Samsung än i ett lånat från Smeg.

Ännu en ny lampa

En byrå har fått flytta ner från övervåningen och fått en gigantisk tygtavla som sällskap bredvid soffan. Jag har i evigheter letat efter ett tyg att ha i vardagsrummet, jag har scrollat igenom tusentals tyger på varenda textilbutik på nätet och varit runt på all affärer i stan. Men jag kan inte hitta det jag söker. Problemet är väl att jag skapat det perfekta tyget i mitt huvud, tyvärr har ingen annan gjort det :)
Men det här får duga så länge, letandet fortsätter!
Den fantastiska lampan fyndade jag idag på Erikshjälpen för ynka 55 kronor!

Lampproblem

Trippen till Ikea resulterade i två nya lampor till vardagsrumsföstret! Och en likadan till klädkammaren, men trots att vi båda stod och tittade vilken sorts lampa det skulle vara i lyckades vi att köpa fel... Så nu har vi sex st glödlampor som inte passar i en enda lampa här hemma, och en lampa som inte har någon lampa! Jättebra :)

Söndagsmiddag

Nu har köttgrytan småputtrat på spisen i över tre timmar, jag har varit där och provsmakat några gånger och köttet är fantastiskt mört! En perfekt avslutning på en perfekt ledig dag! Och grattis Gefle till kvalplatsen!!!!

Söndagsbilden vecka fyrtiofyra


Äntligen fredag!

En arbetsdag till, sen är jag ledig min enda dag på 23 dagar... Jag har bestämt mig för att skrota runt i min pyjamas hela dagen och absolut inte göra någonting! Och det ska bli så SKÖNT!!
Men i morgon är det som sagt jobb, och det är dags för Hockeyfesten i Läkerolen vilket betyder över 800 galna människor som skriker och sjunger oavbrutet i 60 minuter. Sjukt roligt!!
Idag åkte jag ut en sväng med mamma efter jobbet och shoppade lite, och fick två finfina adventsljusstakar. Tack bästa mamma! Vad roligt det ska bli att få julpyssla och pynta, december är verkligen den härligaste månaden på året.
Ikväll ska vi se Beck - Levande begravd och äta massor med godis. OCH dricka glögg!

Dagblocksblad

Enkla att göra själv i Word och går att variera på många olika sätt, dessa blev min favorit och hamnar på väggen i matrummet!

Tisdagsinspiration

Mitt bidrag till Fabrikens tisdagstema Stilleben. Jag har iofs nyss visat den här bilden, men jag är på riktigt lite förälskad i den här hyllan och kan gå små omvägar här hemma för att få titta lite på den :) Jag blir ofta så, sen tar det nån vecka så är jag jättetrött på den. Kanske bli det så för att jag tittar lite för mycket :)

Julönskningar

Parfymen Simply Soap från Clean
Osthyvlar i massor
En lååång morgonrock
Elvispen börjar sjunga på allra sista refrängen här hemma...
Sparrow nyckelring - perlanliving.se
Dagblocksblad - signerat.se

Linda ♥ måndagar

Jag är faktiskt en av dom få själar som verkligen gillar måndagar! Jag är iaf någolunda utvilad och får alltid så mycket gjort, redan på tisdagen börjar det gå stadigt utför och jag blir slappare och slappare :)
Idag har jag jobbat undan en massa gamla högar på jobbet som gett mig dåligt samvete allt för länge, kom hem och slängde in en maskin tvätt, har hunnit baka bröd och lagt ut en enorm hög kläder på Tradera. Nu ska jag snart kasta i lite färg i håret och under tiden det verkar slänga ihop lite spagetti och köttfärssås. Ikväll blir det mys med Bompen min i soffan framför The Good Wife, kanske med en nybakt tekaka :)

RSS 2.0