Altanen



Nu sitter jag faktiskt där bilderna visar och väntar på åskan. Jag älskar åska och har i nån timme hört det mullra långt, långt bort.
Vilken dag vi har haft! När jag satte mig i bilen hem från jobbet visade mätaren 27 grader. Hemma var den snäppet högre på 28.3. Det blev till att spendera eftermiddagen i en solstol, inte helt fel :)

Nu är det inte långt kvar tills baksidan är helt färdigt. Eller ja, det beror väl på hur man ser det. Skulle vi göra allt jag VILL göra så tar det nog halva sommaren; betsa ( eller olja eller måla eller vad man nu gör ute ) altangolvet svart, bygga ett stort och högt grönsaksland i sten och köpa och sätta upp riktig fasadbelysning. Men det vi SKA göra är iaf att sätta upp plåtkärmar vid kanten av taket vid matplatsen, upp med en till stödbräda i taket, måla allt en gång till, montera stupränna och snygga till kanterna där det gamla staketet satt.

Dessutom måste jag fästa myggnäten på nåt smidigt sätt. Just nu sitte dom fastknutna i diverse tunga saker som står på golvet. Hur gör man egentligen? Jag tänkte först sy upp en fåll och slänga in småsten eller nåt annat tungt, men jag tror faktiskt inte att det räcker. Vinden tar tag i dom och slänger dom all världens väg...

Hoppas ni alla har en skön tisdagskväll! Nu börjar det äntligen droppa på taket här... :)

Söndagsbilden vecka tjugoett



Blommorna som blev över från morsdags-presenterna och nu pryder mitt vardagsrumsbord får utgöra veckans söndagsbild.

Mors Dag



Idag firar vi alla mammor här i världen. I min familj har vi ingen speciell tradition för denna dag och mamma brukar inte riktigt bli firad på något speciellt sätt. Oftast får hon bjuda oss på middag :) För besväret brukar hon få lite blommor. Så även i år. Fast den här gången har jag lagt ner lite mer arbete på blommorna än jag brukar. Köpte lite snittblommor och pulade ihop ett eget arrangemang. Gjorde ett till Dannes mamma och Dannes farmor igår också. Så alla mammor blir uppvaktade :)

Solen



Vi har haft tunga, gråa moln hängandes över Sätra hela dagen men nu sprack det upp ordentligt och solen tittar fram!

Ikväll bär det ut till stugan för att fira svärfars 59-årsdag. Tydligen blev jag utan omröstning kvällens chaufför då det är Champions League-final ? Nån som förstår logiken?

Riktig myshörna!



Byggnads- och målarmässigt har inget hänt sen igår, men jag kunde inte låta bli att pimpa till myshörnan lite :) Och här ser ni vad pallarna håller till också!

Väggbygge

När vi rev en massa tak på altanen så blev det plötsligt VÄLDIGT öppet överallt. Därför bygger vi ( = mest pappa ) upp en vägg längs med den lilla taket vid altandörren. Därmed får vi en liten mysig vindskyddad hörna där vi kan ha lite blommor och annat pynt.
Vid 21.30 var det så gräsligt mycket mygg ute så jag var tvungen att gå in. Imorgon är det fotboll så det händer inte så mycket mer här förrän i helgen. Om inte herr Bomp är sugen på att måla färdigt? =)

Tävlingsdags hos Petran



Petran på Designinsight tävlar just nu ut dessa läckra ljusstakar från KG Design!
Jag håller alla tummar jag har för att vinna, vill du också tävla klicka HÄR

Vad är detta?

Är det nån av er som kan gissa vad det här är en del av?


Big books

I Göteborg sprang vi på dom här skönheterna. Eftersom våra väskor redan var proppfulla och "böckerna" är ca 30x40x10 cm fick vi släpa dom i påsar hela vägen hem.
Men det var det så värt. Sååå snygga!


Min bok


Dannes bok


Och titta, den går att öppna!


Förvaring!



Grymma böcker som slukar alla dosor, handkontroller, pennor, nagellack och annat skräp som alltid samlas under bordet i vardagsrummet.

Min bok vann "folkomröstningen" ( genomförd av mig, Danne och Marcus ) här igår.
Vilken tycker ni är snyggast??

Målar



Hittade två till pallar idag så nu målas det för fullt! Vad vi ska ha dom till får ni se... :)

Helgen

Äntligen hemma igen! Visst är det roligt att vara borta med det är ju såå skönt att komma hem!
Jag är inte så duktig på att vara bortrest heller, längtar alltid hem till mamma och till jobbet :)

Tyvärr var vi inte så flitig med kameran som man i efterhand kunde önska. Men vi har haft en väldigt trevlig långhelg på fina hotell, åkt Paddan och spårvagn, druckit en massa öl och kramats med Hagge, shoppat och ätit god mat.

Återkommer med bilder på det shoppade, en Frankrikeinspirerad förvaringsmöjlighet bland annat :)

Tjusigt!



Dom har snygga sängbordslampor här i Göteborg!

Snart sticker vi!

06.10 i morgon bitti rullar tåget till Göteborg och vi håller på att packa för fullt. Datorn följer såklart med men det kanske inte blir så mycket bloggande dom närmsta dagarna.
Ha en fin helg alla!

Halva Desperate Houswives

Jag hann bara genom halva inspelade DH innan mamma ringde och ville åka ut till Owes en sväng. Vi åkte även förbi Biståndsgruppen i jakt på fler pallar eller småbord till min kommande pall-hörna. Men där gick jag bet. Däremot fick jag med mig en sängbordslampa, en riktigt gammal skitsnygg för ynka 30 spänn. Tyvärr dog kamerabatteriet innan jag hann ta nån bild på den. Nu ska jag försöka pilla bort alla gamla klistermärken nån snorunge petat dit på den medan andra halvan av DH spelas på tvn.

Som tack för "besväret" för att jag följde med på shoppingturen fick jag denna fina skål med mig hem!
Tack mamma!








Pall

Hej på er!

Idag smet jag hem lite tidigare för "vård av mage" så nu ska jag lägga mig i soffan och glo på alla eftermiddagskomedier på tv.



Igår svängde jag förbi Erikshjälpen, som varenda tisdag och torsdag på jakt efter den perfekta skänken till sovrummet. Ingen skänk som passade fanns tyvärr, men den här pallen fick följa med hem och efter en omgång färg tycker jag den blev en riktig snygging!

Tisdagstema - En kär pryl

Veckans tisdagstema hos Fabriken - En kär pryl

Oj vad svårt jag har haft för att bestämma mig den här veckan. Hela dagen har jag funderat fram och tillbaka, vad är min käraste pryl? Vad skulle jag rädda om huset brann? Min gamla dagbok såklart. Och mappen med mina och Dannes mail från när vi först träffades. Min nalle som jag haft sen jag föddes. Fotoalbumen. En låda med alla brev från brevvännerna som liten. Min förlovningsring.



Valet föll till slut på den här ljuslyktan. Den är gammal och sliten och kostade säkert inte mer än 20 kronor. Men Christer var noga med att poängtera att det var han som valde just den julklappen på julafton för kanske 10 år sedan. För min mamma är precis som mig, eller jag är väl som henne heter det, att köpa julklappar och presenter är något av det roligaste som finns. Och hon som jag tar nog med glädje över den sysslan från våra sambos när juletiden innfinner sig.

Christer har valt den här juklappen. Och därför är den här ljuslyktan speciell för mig.

Karin Mannerstål

Karin är min absoluta favorit i Äntligen Hemma, hon gör nästan alltid saker helt i min smak. Som dom här tavlorna! Tänk vad tjusigt i A4-stora ramar med svart/vita foton, svart papper och vita ramar på en svart vägg... Gud vad tråkig jag är. Jag önskar jag kunde säga att jag helst vill ha dom gröna. Jag älskar grönt och skulle gärna ha massor med grönt här hemma men är livrädd för att återigen tröttna på en kvart...

Jag tror att jag ska apa efter det här. Kanske passar dom i Appes nya rum på Brynäs? :)


Bild: hemmakanalen.se


Pyssellådor



I vår långsmala hall på övervåningen har vi ställt två Malm-byråer. Tanken är att hela väggen ovanför den ska fyllas med svart/vita bilder tagna av herr Bomp. Men eftersom han aldrig kommer ut på någon fotorunda är det än så länge alldeles tomt här.

Innuti är det desto fullare. Fyra av lådorna har proppats med mina pysselsaker. Det är bra att ha resurser när pysselandan faller på :)

Söndagsbilden vecka nitton




Lavendel på stam från Erlandssons


Göteborg

På fredag sticker sambon och jag tillsammans med hans föräldrar till Göteborg över en långhelg. Danne och hans mamma ska springa Göteborgsvarvet, och jag tänkte passa på att fråga er om nån har något shoppingtips? Jag har inte varit i Göteborg sen jag var 13 år och vet alltså inte ett dugg om stan... Vad får man inte missa?
Danne har sagt att han ska åka Balder, vi får väl se om han vågar :)
Bild: liseberg.se

Blomshopping i Hedesunda

Mamma ringde imorse och frågade om jag ville följa med till Hedesunda och Erlandssons blommor. Det skulle tydligen vara hur stort som helst. I lilla Hedesunda? Var lite tveksam först men OJOJOJ! Över 5000 kvm med alla möjliga sorters blommor. Det var faktiskt helt fantastiskt att gå omkring och titta på de tusen och åter tusental pelargoner som stod uppradade överallt.
Jag fick med mig en tomatplanta hem som jag tänkte Danne skulle få ha som sommarprojekt att ta hand om :) Och en lavendel på stam med en fin cementkruka som jag ska ta hand om :)

Fredagsmys


Ikväll har vi smällt i oss en ovanligt tidig middag. Kycklinglasagne är det onyttigaste jag kan laga. Det finns ingen maträtt som innehåller mer kalorier än denna, kanske just därför det är så fantastikt gott!



Eftersom Marcus är här och våldgästar oss ikväll blev det endast en ynka matlåda av hela familje-formen. Vi försöker vara lite nyttigare till efterrätten i alla fall och kör på en färggrann frukttallrik ( kanske slinker något glas rosé ner och fyller på kaloriförrådet lite... ).







Pojkarna har varit väldigt duktiga här på eftermiddagen och separerat all plåt och plast från träplankorna så imorgon kommer pappa med lastbilen och hämtar allt skråp. Sen kan äntligen uppbyggnaden och FINLIRET börja!

Ida

Jag har tänkt mycket på Ida sen i lördags. Fina Ida som jag inte ens har träffat, bara sett bilder på och hört så mycket talas om. Jag har hört det berättas om pojkvänner och jobb, om föräldrar och syskon. Om båtresor och valborgmässoaftnar.
Fina Ida som fick ett alldeles för kort liv. Det är så onödigt. Men för henne helt nödvändigt.
Tänkt att det finns sjukdomar som vi i ett av världens främsta länder inte kan förstå oss på. Sjukdomar som ingen kan se, som är så svåra att förklara och få folk att tro på. Sjukdomar som får oss att tycka att livet inte är värt att leva. Eller ens klaras av att levas.


För Ida, hennes familj, sambo och vänner tänder vi tre ljus ikväll.




Döden betyder ingenting.
Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum.
Jag är jag, och Du är Du
Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.
Kalla mig vid mitt vanliga namn.
Tala till mig sådär, som Du alltid gjort.
Ändra inte tonfall,
håll sorgen borta från Din röst.

Sluta inte skratta åt våra gemensamma små skämt
Skratta som vi alltid gjort.
Var med mig. Le mot mig. Tänk på mig.
Låt alltid mitt namn finnas med Er där hemma.
Uttala det som om ingenting hänt, sorglöst,
utan spår av skuggor.

Livet går vidare med samma innebörd som
tidigare.
Det går vidare, därför att det måste gå vidare.
Döden är ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår
gemenskap.
Varför skulle Du sluta tänka på mig för att Du inte
längre kan se mig.
Jag väntar på Dig någonstans väldigt nära.
Allt är väl.

Harry Scott Holland

Gaaaaaah!!




Vad har vi gjort??!

Tisdagstema - Favoritplatsen hemma

Jag trotsar er flesta andra och väljer inte altanen som min favoritplats här hemma. Även om även jag är lite frestad till det nu när solen verkligen värmer där ute :) Nej, jag måste nog faktiskt säga att vardagsrummet är min favorit i huset. Det är rummet som ständigt är i förändring och där vi spenderar mycket tid tillsammans.

Sjösättning



I söndags var vi ut till vackra Årsunda och svärföräldrarna för att hjälpa till att sjösätta båten för sommarens bravader ute på sjön.




Vi tog med oss mina föräldrars hund Wilma som blev så till sig att hon inte riktigt visste vad hon skulle ta sig till. Hon rullade runt på gräsmattan och nästan skrek mellan dom ungefär 120 doppen i sjön.



Båten kom i vattnet och står nu redo för att tas ut varma sommardagar för lite behagligt guppande.


Insamling

Just nu pågår ett stort rensningsprojekt i förråd, garage och alla andra skrymslen här hemma för att få ihop så mycket "skit" som möjligt till Myrornas fina initiativ nedan. Perfekt att bli av med en massa saker vi inte längre har användning för och samtidigt göra nån nytta för någon annan. Väldigt bekvämt att dom hämtar utanför dörren dessutom :)


Bakat till jobbet

När man inte själv får äta sötsaker men blir sugen på att baka är det perfekt att ha 19 kakmonster till arbetskamrater. Idag provade jag ett recept på jordnötskakor som jag hittade på nån blogg ( som jag tyvärr inte inns namnet på! ) och dom blev verkligen supergoda! Ganska mastiga så små bitar är att föredra.



Den krispiga kakbotten

1.75 dl vetemjöl
80 g smör
0.5 dl strösocker

Den smarriga uppepåsmeten

300 g choklad ( jag tog 150 g mörk och 150 g ljus )
1.5 dl vispgrädde
1/2 dl jordnötssmör

Gör så här

1. Blanda ihop alla ingredienser till bottnen. Tryck ut smeten i en liten panna eller form.
2. Grädda bottnen i ugnen på 175 grader i ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
3. Koka upp grädden, häll i den grovt hackade chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt jordnötssmöret och rör tills allt är blandat.
4. Häll smeten på den avsvalnade kakbottnen och smeta ut till en jämn yta. Avsluta med att strössla över ca 2 dl hackade jordnötter. Ställ kakan svalt så den får stelna.
5. Skär ut bitarna i önskad storlek.

Inte ett dugg nyttigt men ack så gott! Perfekt blandning mellan sött och salt.

Lördag

Godmorgon lördag!

Det ser ut att bli en fin dag, solen skiner och temperaturen är i alla fall hyffsad. Frukosten är redan avklarad. Jag lyckades faktiskt vakna före Danne idag, annars är det alltid han som kliver upp före  mig. Men i morse vaknade jag 9.30 och kunde verkligen inte somna om igen.



Middag och vin med mina bästa tjejer står på schemat ikväll, ska bli riktigt roligt! Herr Bomp ska till Alborgen med jobbet och leka Fångarna på fortet. Men först ska både vårt och Selmas hus städas lite grann.

Hoppas ni alla får en skön helg!

Doptavla



Fina trollmors-visan på 60x60 cm canvas till lille Tures dopdag. Jag hoppas både Annette och barnbarnet Ture blir nöjda!

Frukostmöblerna

Vi har skapat oss lite i-landsproblem genom att ha alldeles för många uppsättningar utemöbler. Vi har gruppen i konstrotting med två fåtöljer och ett bord, Vågö med fyra stolar och ett bord, en svart matgrupp med stenskiva i bordet och 4 stolar och gruppen i teak med 4 stolar som vi köpte av syrran när dom sålde sitt hus. Och nu har jag köpt ännu en... :)



Dom perfekta frukostmöblerna som passade som handen i handsken på lilla altanen på framsidan. Jag måste nog slänga ut nåt på Blocket tror jag för nu får vi verkligen inte plats med allt :)

Tisdagstemat vecka arton

Tisdagstemat denna vecka hos Fabriken är Favoritblomma/växt.
Jag är inte begåvad med speciellt gröna fingrar, kanske är det därför det i skrivande stund bara finns två levande blommor i vårt hus. Jag får lite småryck ibland och åker och köper en massa gröna växter och går verkligen in med övertygelsen att den här gången ska det bli annorlunda. Men det blir det såklart inte. Jag lessnar och dom dör.



Därför måste jag säga att trollhasslet är min favorit. Den behöver inget vatten, ingen näring, ingen kärlek och håller sig altid lika snygg.

Målar

Nu fick jag ett sånt där enormt pysselsug! Egentligen har jag en tavel-beställning som ligger och väntar, men jag var bara tvungen att ta tag i den här skapelsen först. Jag köpte en gammal tavla med klassiskt motiv föreställande blommor i en vas kantad av en maffig guldram för några futtiga kronor på Erikshjälpen för några veckor sen. Nu har ramen målats svart och lackats med högglans. Motivet har inte kommit på plats än men jag är väldigt förtjust i den maffiga ramen!


Måndag; fotboll och klockfinnande

Härligt med måndag och härligt med vinst! 2-1 mot Halmstad inför drygt 2500 tappra åskådare som vågade trotsa snön(!) och kylan.

Helgen har gått i syndens tecken. Fredagen med revbensspjäll och potatisgratäng ( inte nyttigt! ), lördagen med äppelpaj och alkohol ( absolut inte nyttigt! ) och söndagen med PIZZA ( katastrofalt onyttigt! ). Men nu är det som sagt måndag igen och nystart. Skärpning och ny fokusering.

Men den här var väl jävligt snygg?! Och annorlunda?! Om jag bara kunde få en garanti att den är totalt ljudlös så skulle jag inte tveka en sekund. Men jag vågar inte riktigt köpa klockor till sovrummet på nätet... Men snygg som satan var den!


Smygkik på det halvfärdiga sovrummet


RSS 2.0