Söndagsbilden vecka åtta

Vad härligt det är med blommor hemma, man blir på lite bättre humör varje gång man kastar en blick på dom. Dom får därför utgöra veckans söndagsbild, hoppas även ni får lite glädje av dom.

Första mötet


Ny färg

Även om det är i det tidigaste laget så får jag lite vårkänslor nu när det droppar från taket och vi har inte bara en utan två plusgrader. För att få lite vår även inne har jag klickat hem några meter färgsprakande tyg. Är även rejält sugen på en Puppy... Vi får se vad herrn i huset säger om plasthundar i vardagsrummet :)


Tyger från Stoff & Stil
Puppy från Magis Itaila

HELG!

Och så var det fredag igen! Entrecôte och soffhäng ikväll, pokerafton imorgon!
Vi är inte överdrivet bortskämda med hellediga helger tillsammans så nu ska vi NJUTA!

Vinst!

Idag var det dags för hockey igen och motsåndarna Timrå krossades med en lätt överdrift. Matchen vanns med 6-4 och även jag och Eva köpte oss en vinstlott! Varje match har Brynäs ett 50/50-lotteri där 50% av försäljningen går till Brynäs och den andra hälften till en lottinnehavare. Tyvärr vann vi inte dom 16000 som idag låg i potten, men väl tröstpriset bestående av en gratislunch för 2 personer. Vi vann faktiskt även detta tröstpris i november så nu ska hela kassa-ligan ut och käka lunch!
Jobbet gick bra men det känns verkligen att man jobbat 14 timmar idag, orkar nästan inte hålla ögonen öppna. Tyvärr har jag svårt att varva ner helt och är alltid så speedad när jag kommer hem efter en sån här dag så hur trött jag än är somnar jag aldrig före kl 01...
Men försöka måste jag så GODNATT!

Tisdagstemat, på en onsdag...

Efter att ha varit frånvarande från Fabriken en stund har jag nu bestämt mig för att återkomma.
Veckans tisdagstema är Designfavorit och min är utan tvekan Filippa K-muggarna. Dom används i princip varje dag här hemma och hittills har faktiskt inte en enda åkt i golvet.
Jag väntar nyfiket på nya tillskott i kollektionen!
Mer inspiration från Fabriken hittar du här!

LCHF

Min käre sambo har börjat käka LCHF. För dom få som inte känner till det innebär det att man käkar sjukt mycket fett och proteiner och helt skippar kolhydraterna.
Han är bara inne på andra dagen än men är väldigt duktig och målmedveten. Idag bjöd han sig själv på pannkakor gjorda på vispgrädde, ägg och fiberhusk. Lyxigt att få vräka i sig vispgrädde en tisdag :)
Jag funderade en stund att köra med honom i en månad, men jag har kommit fram till att jag nog faktiskt inte kan leva utan frukt i en hel månad. Eller pasta. Eller bröd. Tråkigt men sant.

Min finaste Åsa

Jag satt och bläddrade igenom Åsas blogg och hittade det här inlägget från 2008. Fina du!

Söndagsmiddag hos mamma






LipNisse...:)


Kärlekssmaskens

Köpte plopp att smaska på ikväll och fick lite kärlek på köpet!

Mylla

Äntligen fredag!!
Ikväll serveras det fläskfilégryta här hemma. Jag tänkte göra en lite mer avancerad efterrätt ikväll men eftersom det blev så sent på jobbet till följd av rumsbyten så blir det bara frukt och en liten påse smågodis att förtära till På Spåret och Skavlan :) Vi har alltså rumsterat om lite på kontoret och jag och en kollega har bytt rum, vilket var betydligt mer tidkrävande än vad vi räknat med :) Gud vad grejer jag har hunnit samla på mig på tre år...
Men, nu till Myllan:
Det fantastiska mönstret Mylla har blivit en klar favorit. Jag hade en tekopp sen innan men när jag besökte Uppsala och favoritbutiken Lagerhaus i tisdags kunde jag inte låta bli att plocka på mig lite fler grejer i samma underbara serie.

Roadtripp till...

... favoritaffären!!
Visar er innehållet imorgon :)

Tack älskling!


Glad alla hjärtans dag på er alla fina läsare!
Hemma hos Bompenfamiljen firas denna dag med kinamat, cheesecake och lite presentutdelning ;)
Alla ljusen är tända så nu väntar vi bara på matleveransen.
Selma firar sin första högtid med en stor bit gurka :)

Kliar i fingrarna

Idag är jag sjukligt sugen att sparka igång Projekt: Sovrum! Jag har en väldigt tydlig bild över hur det ska bli, men det krävs ganska mycket jobb. Jag kan iaf säga att det kommer att bli mycket svart och vitt ( NÄHÄ?! ) och en favorit i repris från Vinbär... :)
Och detta:
Bäddset Lagerhaus
Sängbordslampa Lagerhaus
Sängbordet jag inte hittat ännu... :)

Supergott!

Det nya receptet blev genast en ny favorit, av både mig och sambon. Det här kommer att lagas fler gånger i Bompenfamiljens kök!

Årsunda

Igår firade vi Carins födelsedag i ett otroligt vacket Årsunda där det bjöds på paj och tårta, vin och whiskey.
Denna lediga söndag tror jag att jag ska vara lite husmoderlig och baka bröd, laga mat, tvätta och städa. Ikväll serveras det en helt ny rätt som jag hittade via Matplatsen på Bloggfamiljen.

SVÄRMORS DAG


Utifall att...

...man blir för berusad och behöver lite vägledning... :)

Nymöblerad klädkammare


Från vit till svart

Ljushuset var lite osynligt i den vita trappan, nu ser man det verkligen!

Måndag

Fullt upp på jobbet idag, trots det hade jag en massa överskottsenergi när jag kom hem. Så jag möblerade om i klädkammaren, blev riktigt bra! Visar er imorgon när det är dagsljus.
Ha en trevlig kväll allesammans!

Lindas favorithörn


Tjejfilm

Söndagsmys med Djävulen bär Prada

Brynäs - Djurgården

Igår var det som sagt högriskmatch i Läkerolen, som tur var lyckades man denna gång hålla ordningen och inga större incidenter inträffade. Det är riktigt roligt att jobba på dom här fullsatta matcherna, enormt stressigt och stundtals lite panikartat, men alltid lika roligt.
En enorm klack som både hördes och syntes under nästan hela matchen bidrog till en otrolig stämning som vi inte är bortskämda med i vår arena. Vinsten var inte fy skam den heller :)

Fredag!

Plankstek i vardagsrummet framför På Spåret med ett glas vin i handen, det är FREDAG!
Imorgon väntar 10 timmar jobb då Djurgården med sina bråkiga supportrar gästar Läkerolen. Hoppas den här matchen blir lugnare än den förra då man var tvungen att bryta spelet ett par gånger, smällare kastades mellan klackarna, det gick skytteltrafik till sjukhuset från sätraåsen och ett flertal supportrar blev omhändertagna.
Men, först ska vi som sagt njuta av fredagskvällen!

Torsdagen

Lunchade med Eva idag, och bjöd med henne på en tur till Erikshjälpen fram emot kvällskvisten, ovetandes om att hon hällt i sig en kanna kaffe under eftermiddagen. Det tillsammans med mitt ovanligt dåliga humör gjorde att vi ballade ur lite och var så där skittaskiga mot varandra och riktigt skitdryga som bara vi kan vara vilket snabbt gjorde mig på bättre humör. Riktigt uppskattat :)
Tack för idag!
På Erikshjälpen hittade jag iaf en gammal lampskärm för 15 kr som fick följa med hem och bli svartsprayad.
Fyndade också denna som ska få bosätta sig på mitt sängbord så fort vi får tummen ur och gör iordning sovrummet.

Klasskillnad!

Äntligen är systemkameran tillbaka från kamerasjukhuset! Och vilken kvalitetsskillnad jämfört med pappas 8 år gamla digitalkamera jag använt dom senaste veckorna! Utan att anstränga sig det minsta blir bilden avsevärt skarpare. Tog 65 bilder i ett svep, såå roligt!

Lilla kannan

Igår fick jag hem min efterlängtade tekanna/kopp från Broste Copenhagen. Eftersom sambon inte dricker te är den alldeles lagom stor, passar perfekt till kvällsfikat!

RSS 2.0