Matildas födelsedag

Tyvärr kunde jag inte följa med på lilla Matildas första födelsedagskalas pga jobb. Som tur är fick jag en massa bilder knäppta av sambon och hans mamma att njuta av i alla fall.
Hoppas att du fick en underbar födelsedag med massa god tårta och fina presenter! Puss och kram från Faster.

En utekväll



En riktig utekväll står på agendan vilket jag ser enormt mycket fram emot! Ibland är det verkligen behövligt att ha sina bästa tjejer runt om sig och bara snacka en massa skit!


Före och efter - vardagsrum



Pga dålig blogginspiration tänkte jag köra några före och efter !
Vi börjar idag med vardagsrummet som inte fick nån massiv renovering utan bara ny färg på väggarna och nya golv.


Ännu en loppislampa


Den gigantiska termometern


Fyndade denna gamla, urstora termometern på Erikshjälpen idag för ynka 25 spänn. Nu kan man nästan se hur många grader det är ute inne från vardagrummet =)

Utebelysning



Vi har länge pratat om nån typ av utebelysning till baksidan, det finns en lampa på andra sidan av altanen men den lyser inte upp överallt. I väntan på att vi bestämmer hur, vad och vart vi ska sätta upp den kommande lampan köpte vi små batteridrivna touch-lampor på Ikea för 15 kr st och jag blev supenöjd!

Tavelpyssel



Idag har jag pysslat till mig en ny tavla. Med hjälp av en Ikea-ram, lite papper och en hjärt-stansare blev detta resultatet som nu fick plats på tavellisten i vardagsrummet.


Ikea-katalogen



Om ett par veckor kommer det roligaste som finns att dimpa ner i var mans brevlåda, men om du som jag inte kan bärga dig tills dess så kan du tjuvkika här!

3-års kalas!


Mat och potatis

Ikväll blev det lax, potatis med broccoli och vitt vin till middag. Lite regelrätt fredagsmys framför Diamond League blir det också trots att fredagskänslan har svårt att infinna sig så här mitt i semestern. Vädret har ju verkligen visat sig från sin allra sämsta sida under min hittills lediga vecka, om jag glädjeräknar tror jag att jag lyckats få ihop 7 soltimmar totalt... Men det är rätt skönt att bara vara ledig och hänga här hemma med herr Bomp =)

Imorgon är det kalasdags! Appe fyller 3 år och hela vårt hus invaderas av släktingar och kompisar som vill fira bustrollet. Så imorrn stiger vi upp tidigt för att städa och pynta, därför ska vi komma isäng bra mycket tidigare än 03.00 som det blev igår...

Hoppas ni alla får en skön helg!

Konstutställning på övervåningen



Den enorma väggen i hallen på övervåningen som gapat tom i över ett år har nu börjat fyllas så smått. Vi hoppas på fler tavlor och fler konstnärer som vill hjälpa till att fylla vår tomma vägg!

Appes nya dörr



Har ni sett vilken snygg dörrfilm syrrans sambo gjort till Appes dörr?? Det bästa är att jag också ska få en, därför ska torsdagskvällen spenderas med att tänka ut det bästa motivet till skrubb-dörren!

En dag i stugan



En mycket trevlig dag och kväll spenderades igår med familjerna Westerlund och Westerlund/Blomqvist/Andersson. Det bjöds på grillat, blåbärspaj och massor av gott att dricka, fotbollsspel, andmatning, bad och på kvällskvisten lite sällskapsspel.



Gulligaste ungarna Anton och Emma gav mig och Danne varsin Kärlekssten, tusen tack!
Dom ska nu förvaras på ett mycket hemligt ställe där dom alltid är säkra!


Gästfotograf: Emma Andersson

Persilja



Med förhoppningen om att i det långa loppet spara nån krona har jag köpt mig en persiljeplanta. Den kostade ynka 20 kr på Blomsterlandet, nästan lika mycket som en sån där engångs-planta man köper i grönsaksdisken på Ica. Lyckas jag bara hålla den vid liv så kommer den användas flitigt här hemma, persilja är min favoritkrydda!

Projekt storstädning och sparande

Halva huset har storstädats, samtliga kläder är tvättade och vikta, lådor och skåp är rensade. Nu återstår övervåningen samt kökets lådor som ska torkas och städas på insidan.

Vilken rolig semester va? :) Men eftersom sambon förmodligen står utan jobb i höst så är det bäst att spara alla ören vi kan, till sämre tider. Även om jag är säker på att han kommer hitta ett nytt jobb så vet man ju faktiskt aldrig, så vi förbereder oss på det värsta.



Därför är det tillfälligt slut på all shopping också. Nästan all i alla fall, Erikshjälpen är ju min favoritaffär och dom pengar man gör av med där går ju till att hjälpa familjer som har det betydligt värre än vi, så det känns väl dumt att dra in på? =)

Ännu mer muffins



Jag har blivit bakgalen! Gjorde 30 nya muffins i eftermiddags, men efter att ha haft 3 galna karlar i huset en kväll finns det nu bara 7 kvar. Måste komma ihåg att köpa nya muffinsformar nästa till gång, att göra dom i bullformar var ingen större hit...

Imorrn är det Fotbollskalaset på Strömvallen och AIK kommer på besök. Det ryktas om 1300 borta-supportrar och fullsatta läktare. Det ryktas även om bra väder för första gången på flera dagar. Om allt stämmer så blir det nog en spännande arbetsdag i morgon med mycket folk, bengaler och polispiketer.

Muffins



Vi blev lite fikasugna här hemma så jag slängde ihop några muffins. Några fylldes med hallon, några med valnötter och choklad.

125 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 nypa farinsocker
1 dl creme fraiche

Värm smöret till rumstemperatur och vispa ihop det med sockret. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda och vispa samman alla torra ingredienser. Rör i dem tillsammans med creme fraichen. Blanda väl.

Blanda i bär, nötter eller annan fyllning.

Fördela smeten i 12 muffinsformar i en muffinsplåt. Om du har bär i se till att smeten täcker alla bär, annars kan dom brännas i ugnen. Grädda i 180 grader i cirka 20 minuter.


En dag i Järvsö


Fån kaos till perfektion




Lite smått chockade blev jag när den här synen mötte mig när jag klev innanför dörren
efter jobbet idag!

Jag tror herr Bomp har varit ledig själv lite för länge nu så han börjar bli rastlös. Varenda skåp och låda fick sig en ordentlig genomgång och allt rensades ordentligt. Till och med Paris-lådorna under bordet där mycket skräp "tillfälligt" placeras är nu i perfekt ordning!


Bästa mamma!



Min bästa mamma tyckte lit synd om mig efter gårdagens alla händelser så hon svängde förbi med en liten present idag! Tack mamma!

Pärlpyssel

Det är roligt att ha en systerson, inte nog med att han är så jävla gullig och säger så otroligt roliga saker, man får också återuppleva allt dagispyssel! Måla innanför linjerna i färgböcker, leka med play-doo och pärla!



Jag gjorde såklart en platta som passar fint med vardagsrummets nuvarande färger :)


Mindre bra dag

En olycka kommer sällan ensam sägs det. Synnerligen sant en dag som denna då min farfar fått en hjärtinfarkt och sambon blivit varslad. Ingen rolig start på någon vecka men synnerligen ingen bra start på semesterveckan.
Farfar bor 102 mil härifrån så det är inte bara att åka och hälsa på när man vill, därför är det ett par år sen vi sågs men han är verkligen en stor "farvorit" hos mig. En riktig jultomte-farbror med stark finsk brytning som börjar varje telefonsamtal med "Älskade parnparn, må pra duo?"
Älskade bästa farfar, jag hoppas verkligen du blir bra!!

Det är så här man ska se ut efter en målardag


Appes nya rum

Syrran och Nisse har flyttat till en större och jättefin lägenhet med rolig planlösning. Dom förra hyresgästerna verkar dock haft en stark förkärlek till bruna väggar. Vilket iofs passar bra i alla rum, utom i Caspers. Han kommer från ett grön/vitt rum och har en massa limegröna saker som inte riktigt harmoniserar med dom bruna väggarna.
Därför tog syrran och jag varsin roller och målade bort allt det bruna och nu är där strålande vitt!

Tomatplantan

Kommer ni ihåg Dannes tomatplanta han fick för ett tag sen? Som skulle bli hans skötebarn och som jag trodde skulle överleva i max en vecka. Nu har det gått över en månad och den inte bara lever utan förser oss också med massor av goda tomater!



Mycket bra att ha för att pigga upp en tråkig makaroner och korv-middag :)



Nu cyklar vi iväg till Primula för lite rosévin, en massa popcorn och trevlig kortspel!

Smyckesgalge

Vilken otroligt enkel och smart grej! Perfekt att ha i klädkammaren, eller som på bilden bara hänga den på väggen.
Galgen kommer härifrån

Sovrummet

Och så var det sovrummet igen... Jag har gått och tänkt på det ett par dagar. Jag blir inte nöjd. Det känns inte helt hundra. Jag måste göra nåt annat.
Vi hade ju storslagna planer på att bygga en egen sänggavel, tyvärr var mina planer lite allt för stora och det skulle innebära väldigt mycket jobb för att få till det. Och eftersom pappa numera jobbar heltid så känns det inte genomförbart just nu.
Men så ringer pappa och berättar att han fått in svartlaserad träpanel på jobbet, då klickade det! Vi ska ju såklart sätta liggande panel som sänggavel! Inte hela väggen utan bara precis bakom sängen. Det kommer att bli skitbra!

Bildkälla

Dessutom tänkte jag att jag skulle försöka mig på att såga ut en varsin klädhängare åt oss med svärfars fina sticksåg han fick i födelsedagspresent.


Sveriges charmigaste hem

Fastighetsbyrån anordnar nu tävlingen Sveriges Charmigast Hem där du kan vinna ett presentkort på 30 000 kr på valfri inredningsbutik! Jag slängde genast upp 5 bilder, gör det du också, klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Snart helg....



Efter ännu en mastodontdag på jobbet blev det finbesök även idag, den här gången med hämtpizza och ett glas rosé på altanen. Men nu är jag så trött så jag tror jag kan somna ståendes.
Snart är det i alla fal helg, iofs med jobb på lördag men på söndag kommer en oerhört välkommen ledig dag! Sen kör jag på helfart på måndag och tisdag och hoppas därmed kunna gå på semester vid lunch på onsdag. Då lovar jag både lite intressantare inlägg och roligare bilder här på bloggen!

Middagsbesök

Idag fick vi tre fina människor på middag och slängde på allt vi hade på grillen, och nu slänger vi i en Wallander i dvd'n!

Halvårsbokslut

Puh, vilken dag! Kom hem först för en timme sen efter en dag med enorma högar jobb. Halvårsbokslutet hägrar vilket också betyder att det snart är semester! Så snart det är inlämnat kliver jag av och lägger mig på stranden ett par veckor.
Nu blir det kvällsfika och Frasier-maraton med herr Bomp!

Tre Ess Margarin



Eftersom det inte blev nån påhälsning hos pappa igår så stack jag iväg en sväng efter jobbet idag istället. Min pappa har mest skrot i hela Gävleborgs län. Skrot kallar jag det, jag som tydligen inte kan skilja på vanligt skrot och enormt värdefullt skrot. Jag blir alltid lika förvånad när han visar upp sina senaste inköp och jag gissar galet fel vad dom är värda. Men vem visste att det ens fanns en dörr till en gammal Volvo som kostar 19000 spänn?

Jag brukar i alla fall ta en sväng runt skrotupplaget ( vilket tar ca 2 timmar ) och kolla in om det finns något jag mot förmodan vill ta med mig hem. Och idag hittade jag ett riktigt guldkorn, en gammal trälåda från Tre Ess. Jag har sett att dessa går för ganska mycket på Tradera så gratis är gott!



Jag tycker den passar utomordentligt bra i köket där den ger en fin kontrast mot det annars väldigt strika och svart/vita!

Var har ni kaffet?



Hade lite småtrist igår ikväll och klippte ut lite bokstäver till köksbänken under kaffemaskinen.

Detta är alltså baksidan av en 160 cm lång köksbänk som står med gaveln mot väggen och därför har baksidan synlig från matbordet. Från början pratade vi om att kanske tapetsera den, men vi hittade ingenting som passade. För kanske ett halvår sen bestämde vi oss för denna enkla lösning, men det var inte färrän igårkväll jag fick tummen ur.

Smyckesförvaring



Eftersom jag är född slarver har jag svårt att vara duktig på sånt som jag egentligen vill vara proffs på. Jag älskar förvaring, organisering och sortering, men är urkass på att hålla ordningen i längden. Ibland får jag riktiga ryck och tokstädar lådor, skåp eller som idag, mapparna i datorn, men i vardagen funkar jag inte alls så. Därför är Babellfatet perfekt som smyckesförvaring! Släng bara på det du använt under dagen och det ser ändå bra ut!

Söndag



Godmorgon söndag!

Efter en lång frukost framför veckans inselningar på tv'n ska jag snart hoppa in i duschen. Ett besök hos pappa står på agendan för idag, kanske svänger vi förbi hos mamma också och välkomnar Christer hem från sin fiskeresa.

Annars tänkte jag mest ägna dagen åt SORTERING! Jag har ett par tusen bilder i datorn som ligger inslängda i div mappar där dom inte hör hemma. Nästan lika illa är det med våra filmer och serie-boxar. Allt vi har sett hamnar av nån konstig anledning inte i sitt fordral utan uppepå dvd'n...?

Sambon har gått på semester nu, själv har jag 8 arbetsdagar kvar innan jag går på min 18 dagar långa ledighet. En ledighet som störs 3 gånger av endagsjobb :)

Hoppas ni alla får en skön söndag!

Tävling!




Tävlingsdags!
I vinstpotten ligger Kristina Starks underbara tänsticksfodral inkl ask,
levererat direkt hem till dig från Urbanliving.se


Tävlingsregler:

Lämna en kommentar i kommentarsfältet i det här inlägget och svara på följande fråga:
Vad vill du läsa mer om på min blogg?
Glöm inte att lämna din mailadress i din kommentar!

För en extra vinstchans, låna bilden ovan och länka till tävlingen från din blogg. Glöm inte att skriva i kommentaren om du länkat och därmed har två vinstchanser!


Tävlingen avslutas 12 augusti kl 23.59.

LYCKA TILL!




Lördag

Det är grått och mulet denna lediga lördag, vilket faktiskt känns ganska skönt. Dagen spenderas bla med en tur till Erikshjälpen och Ikea. På förstnämnda stället hoppas vi såklart, återigen, att hitta en gammal skänk till sovrummet. Men kanske även nåt annat slinker med hem. På Ikea ska 8 st av dessa inhandlas;
Vad ska vi med 8 st till? Det får ni så gott vänta och se... :) Dom ska i alla fall byta färg och trots att det är en kryddhylla, inte bo i köket.

Köket

Det var länge sen jag visade nånting från köket. Det har inte hänt så mycket därinne på ett tag, det bara står där och är snyggt :) Men här kommer en hel del, tyvärr inte knivskarpa, bilder!


RSS 2.0