Frukost






Lager 157

Oj, vilken dålig update det var här! Glest med inlägg och halvdant innehåll....
Idag har jag iaf varit i Sågmyra med mamma och besökt Lager 157, Bubbleroom och dom andra outletsen där. Hittade väldigt färgsprakande kallingar till Bompen och lite kläder till mig själv. Vi stannade till på Ica Maxi i Falun på vägen hem och OJ vilken charkdisk dom hade! 20 meter lång kött och ostchark och en 5 meter lång fiskchark. Vi plockade på oss lite revbensspjäll, kycklingvingar och lår, potatisgratäng och baguetter, hämtade upp Danne på vägen och åkte hem och frossade.

Imorgon blir det sista april-firande för första gången på många år. Då ska det premiärdrickas rosé för första gången i år och grillen ska fyllas med en massa god mat som avnjuts med fina goda vänner.

Hoppas ni alla får en trevlig sista april, och ta det lite lugnt ;)

Almost Milanese



Vad mycket mat och lite inredning det har blivit i bloggen på sistone! Ändå lagar jag nästan ingen mat numer då jag oftast bara äter yoghurt och ägg på vardagskvällarna. Men idag var jag så hungrig då det bara blev sallad till lunch så det fick bli en soppa. Eftersom min absoluta jättefavorit Milanese inte längre finns att köpa plockade jag på min en påse Romanasoppa sist när jag handlade. Och faktiskt, den var helt okej! Lite smakrikare än den milda Milanesen, men den funkar.

Vardagslyx


Födelsedagspresent

I februari nångång frågad mamma mig om jag ville ha min födelsedagspresent i förskott då hon redan hade beställt den och den var på väg hem. Jag tänkte länge och vägde mellan att ge efter för min otroligt stora nyfikenhet och att faktiskt vänta tills den 20 juni, det är ju roligare att öppna presenter när man fyller år. Jag bestämde mig till slut för att vänta.

I lördags skulle Christer och jag åka på lite loppis, så jag tog min bil för att hämta upp honom. Vovven Wilma fick inte följa med denna gång då det var över 20 grader varmt och att ligga i bilen i den hettan är helt omöjligt. Så jag följde med henne upp till sovrummet för att ge henne en godis när vi skulle åka, och där stod den:



Jag förstod på en gång att det var min present och knep instinktivt ihop ögonen, fast än det redan var för sent. Så nu står den här och är såklart redan provkörd! Tusen, tusen tack Mamma och Christer!!!

Det är inte alltid tråkigt att banta, idag har vi smällt i oss marinerad pasta, paprikagrillad kycklingfilé, sallad och fetaost till middag ute på altanen. Och lite vaniljvisp med frukt och bär til efterrätt. Smaskigt!

Grattis Pappa!

I går fyllde min pappa 53 unga år. Trots att han är just 53 kan han inte laga mat. Kan, eller vill inte vet jag iofs inte, men han gör det i alla fall inte. Därför får han 17 matlådor av mig i födelsedagspresent, tillsammans med ett par påsar nybakt bröd och en stor kasse från Ica.


Eller varför inte lite större?



Kanske är lika bra att bygga ihop soldäcket med altanen? Kanske blir lite fånigt med 1,5 meter gräs mellan två altaner...?

Altandröm

God eftermiddag kära läsare!

Här i södra norrland njuter jag idag av 22.3 grader i skuggan, strålande sol, både frukost och lunch på altanen och Bompen som har krattat hela gräsmattan.

Vi har lite problem med vår altan, som ändå är ca 50 kvm och helt underbar. Men den har tak, överallt. Solen kommer därför inte åt våra sketbleka kroppar som är i så desperat behov av en liten vårbränna. Därför sitter vi just nu båda två i varsin solstol och trängs i "dörrhålet", där solen faktiskt kikar in och pratar om ännu en altan. Ett litet soldäck i hörnet vid grannens hus. Nu när vi bara är inne i april ligger det en liten skugga där ännu, men ju närmare sommaren vi kommer och ju högre solen stå på himlen desto mindre blir skuggan där. Här nedan ser ni en bild på hur det ser ut idag och en jätteavancerad Paint-ritning av hur vi skulle vilja ha det.


Första citronen

Jag gick igenom lite galma bilder när jag var hemma hos mamma idag och hittade det här lilla bildspelet :)


EFTER 11 ÅR KAN HAN FORTFARANDE :)



När jag kom hem från jobbet ikväll låg ett paket med blommor i köket. Finaste gubben har köpt vita gerberas till mig, dom finaste blommorna som finns! Tack älskling!

Avslutning

Idag har jag vart på avslutningsmiddag och säsongsutvärdering med hela gruppledargänget på Brynäs. Många kloka åsikter och god mat på Cheers. Det blir alltid väldigt tomt efter en intensiv säsong med 1-2 matcher i veckan men det ska samtidigt bli skönt med lite sommarlov. Det är tur att fotbollen håller en lite sysselatt i alla fall :)


Foto: Tom Sandstedt

3 gratisnummer av Plaza Interiör



Om du är en av dom första 700 att gilla TheHome.se på Facebook så får du 3 nummer av Plaza Interör helt gratis!

Klicka HÄR för att utnyttja erbjudandet!


Tänk vad gott det är med glass!


Altanlampan

På favoritbutiken Erikshjälpen fyndade jag denna retrolampa för 75 kr! Den ska förmodligen inte bo här på altanen då mamma kom och hytte med fingret häromdagen och sa att den kommer bli förstörd. Jag har inte det tankesättet i mig, jag tänker bara på var saker passar in :)



Och som vanligt är jag så ivrig att jag inte ens tagit bort prislappen...

Operation: Baksida - Del 2

Nu är mina händer kolsvarta och linnet och shortsen som jag huserar i är så skitiga att det kanske inte ens är värt att försöka tvätta dom. Men nöjd och glad är jag i alla fall!



Mitt livs första stenbygge resulterade i detta lilla, lilla land. Dock måste jag nog plocka ner allt och börja om då "fulraden" kom överst så nu är dom två översta raderna lagda rakt ovanpå varandra. Jag vill ju gärna att den översta raden ska vara heltäckande ovanifrån sett, men nybörjare som jag är tänkte jag ju inte alls på det. Så antingen plockas den isär igen eller så får den bli en rad högre eller lägre.






Det finns tre små land längs husväggen som var i ett stort behov av ompyssling. Så igår grävde jag upp alla vinbärsbuskar, solrosor och klätterblommor som förgäves försökte hålla sig vid liv här. Jag slet ( bokstavligt talat ) bort den vita klättermojängen på väggen och stoppade ner lite fina tujor. Det första landet fylldes även på med vit stenkross. Tanken är att även dom andra två ska få det också, men orken att bära hem ytterligare 7 st 25 kilossäckar satte stopp för det just nu.



Kabeln som ni skymtar längs husväggen ska gömmas, nångång... :)




Detta får duga tillvidare, även om det ser lite tomt och tråkigt ut än så länge. När den riktiga sommaren kommer kanske jag blir sugen på att pyssla lite mer här, men just nu har jag fått en överdos av trädgårdsarbetet och är mer än nöjd.

Grönt och vitt

Otroligt vad fort man vänjer sig vid värmen. Igår hade vi 19 grader och sol nästan hela dagen, idag är det 15 grader och lite halvdisigt, då tycker jag nästan att det är kallt...



Visst är det snyggt med vita stenar mot klargröna växter? Det måste handlas mer av denna vara :)

Operation: Baksida

God lördag på er allesammans!

Idag har jag hållt till hela dagen ute på baksidan, grävt upp gamla buskar, byggt med stenar, krattat och planterat tujor.



Det här är allt ni får se idag då dom stora landen inte hann bli färdiga. Det måste till ännu en utflykt till K-rauta för steninköp och lite städning innan jag vågar visa upp något :)

Nu blir det grillning och ett glas iskallt vitt vin på en underbart solig altan!

Strandriddaregatan 12 D - Den perfekta lägenheten



Bilder från Stadshem

Bloggtorka



Jag är en oinspirerad bloggare. Jag har ingenting att skriva om och inget att visa upp.
Bara så att ni vet.

Tisdagstema - Påskpynt

Veckans tisdagstema hos Fabriken är Påskpynt. Då vårt hus är i total avsaknad av detta kan jag inte visa upp lika fina och inspirerande bilder som de andra medlemmarna.
Men för att detta inlägg ska bli värdigt rubriken försöker jag påskinspirera er med den enda gula dekorationen jag skulle kunna tänka mig att pynta med, ursnygga posters från Inreda.com





Söndagsbilden vecka fjorton



Idag har jag köpt en riktig tant-tidning :) 82 sidor husmorstips för att tvätta persienner, få bort fläckar, återanvända trasiga smycken, få rent i toaletten och stoppa trasiga strumpor. Så nu ska jag slå mig ned i soffan med en full tekopp och bli lite mer husmoderlig :)


Premiärgrillning



Efter jobbet igår ( som gick förvånansvärt bra! ) var det dags att inviga grillen! Vi bjöd över Marcus och slängde på entrecôte, majs, aubergine och en massa champinoner.





Till detta serverades klyftpotatis, tzatziki och lite avokado till stackars Marcus som inte äter potatis. Fantastiskt gott och efterlängtat!




Säsongspremiär!

Imorgon drar det igång!! Som vi har längtat efter Strömvallen! Ni får hålla tummarna att alla datorer, skrivare och scanners fungerar efter den långa vintern, varje år brukar premiären vara kaotisk och precis allt brukar gå fel. Men det är ju faktiskt då det är som roligast :)

Jag är verkligen kär...

... i mitt kök! Det är helt perfekt, det är allt jag nånsin önskat mig under alla år i hyresrätter med ruttna skåpluckor, plastgolv, missfärgade diskhoar och med alldeles för lite förvaringsplats. Vi har bott i kök utan köksfläkt, med babyblå-skrikande väggar, långsmala korridorkök, arbetskök utan plats för matbord, sprucket kakel, inget kakel, rosa marmorerade arbetsbänkar och med gula 80-tals blommiga tapeter... Hua...

En tredjedel

På 22 dagar har jag lyckats blir av med en tredjedel av min oönskade fettdepå. Men nu har jag en liten motivationssvacka och behöver ny inspiration. Precis då annonserar chefen en steg-tävling på jobbet! Helt perfekt timing!

Smygtitt på halva altanen....


Lite bättre bilder

Hemskt dåliga bilder jag la upp i förra inlägget. Fina saker förtjänar fina bilder.


Tisdagstema - Favoritinredningsbutik



Jag måste nog säga att min absolut favorit, näst efter Ikea och Erikshjälpen är Lagerhaus. En otroligt rolig och småpryttlig affär med inredningsprylar till hela hemmet. Dom har riktigt fina lampor och håller en mycket rimlig prisnivå så man kan frossa ordentligt :)


Eftersom Lagerhaus inte finns i vår stad får man passa på när man är ute på tur. Igår hittade jag till köpcentrumet Stinsens butik och där inhandlades kudden och plastskålarna ( fortfarande med prislappen under! ) på bilderna här ovan.

Jag ville gärna köpa påslakanet i favoritmönstret Mylla ( längst ner till höger ) men tyvärr var det även den här gången slut...


Stockholmsderby

Igår flexade jag ut och vi åkte ner till Råsunda för att se Djurgården möta AIK i säsongspremiären. Vi nästan 30 000 åskådare tvingades titta på bengaler, färgad rök och lyssna på smällare i den uppskjutna matchstarten. I den andra halvleken avbröts matchen tre gånger då bengaler kastades ner från läktarna. Lite skillnad mot Strömvallen där jag hänger om somrarna :)


Men vi hade en mycket trevlig dag med shopping och god mat innan matchen. Danne fastnade inne på Esprit och fick med sig en proppfull påse därifrån. Jag visar upp mina inhandlingar lite senare när kameran laddat klart!

Söndagsbilden vecka tretton

Ikväll har vi varit på middag hemma hos mamma, fläskfilé i vitvinssås med potatis och kladdkaka till efterrätt. Mycket gott! Tack mamma!
Nästa lördag fyller Christer år, men eftersom jag jobbar då och Casper är hos sin pappa så fick han lite presenter redan idag. Presenten från alla oss barn var en svart jordglob, en sån som Danne suktat efter i typ ett halvår :)

Vad ska vi äta?

Vilken beslutsångest... Är sugen på att göra egen pizza... På lasagne.. På entrecôte med potatisgratäng... På oxfilépasta... På carbonara... Kanske är för att klockan snart är åtta och jag är superhungrig. Inte blir det lättare att välja när kalorierna begränsar en så nästan allt här ovan är förbjudet. Ett glas vin blir det nu i alla fall!

Vad äter ni ikväll??

RSS 2.0